Două festivaluri de film în FIE 2015. Să FIE filme de calitate!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/05/2015

Cea de-a șaptea artă nu putea lipsi din programul generos de evenimente al celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional al Educației. Iată de ce, în primele și, respectiv, ultimele zile ale FIE 2015, ieșenii și nu numai sunt așteptați la două festivaluri de film cu acces gratuit și care propun o serie de pelicule de neratat!

aferimÎntre 22 și 24 mai 2015, la Iași va avea loc Festivalul Filmului European – ediția 2015. Vor fi trei zile pline cu filme de calitate, dintre care nu puteau să lipsească „Ida”, „Leviatan” sau „Aferim”!

De 19 ediții, Festivalul Filmului European (FFE) marchează Ziua Europei și celebrează varietatea cinematografică a continentului. În perioada 7 – 31 mai, cinefilii din cinci orașe din România au ocazia să vadă peste 50 de filme, selectate de organizatori împreună cu ambasadele europene și cu institutele culturale de la București. Timp de trei săptămâni, organizatorii invită publicul cinefil să ia o pauză de la efecte speciale şi să se întâlnească cu neprevăzutul cinematografiei europene. Versatil, polimorf, imprevizibil, aidoma vieții – și definibil doar în opoziție cu cinematografia comercială – filmul european rămâne filmul tuturor posibilităților. Spectatorii vor avea ocazia să se bucure, să își pună întrebări, să plângă și să viseze la drame, comedii, filme biografice, documentare și filme de animație din 25 de ţări europene.

În Iași, proiecțiile au loc în perioada 22 – 24 mai 2015 la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Copou. Intrarea la toate evenimentele este liberă (cu excepția Galei de deschidere, unde accesul se face cu invitație). Paginile oficiale ale Festivalul Filmului European: web: www.ffe.ro / Facebook: https://www.facebook.com/ffeRomania. Mai multe detalii despre proiecțiile din cadrul Festivalului Filmului European la Iași sunt disponibile aici: http://ffe.ro/?id2=20150002&lng=#Aexpand7. Programul Festivalului Filmului European la Iași: http://www.fieiasi.eu/program/festivaluri-in-festival/item/35-festivalul-filmului-european-la-iasi-22-24-mai-2015.html

În ultimele zile ale Festivalului Internațional al Educației, în perioada 28 – 31 mai 2015, Iașul va găzdui o nouă ediție a Festivalului Filmului Evreiesc, parte integrantă a Caravanei Festivalului de Film Evreiesc Bucureşti (FFEB). Toate proiecțiile din Iași vor avea loc la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Copou, iar accesul este liber.

FFEB este organizat de Fundaţia Culturală Art Promo și este la a IV-a ediție. Festivalul urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască cu scopul de a crea o punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic. Site-ul festivalului: http://www.bjff.ro/. Programul Festivalului Filmului Evreiesc la Iași: http://www.fieiasi.eu/program/festivaluri-in-festival/item/61-festivalul-filmului-evreiesc.html.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*