Dorinţă îndeplinită: parc nou în Alexandru

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/11/2012

Dialog inedit, de la distanţă, între o puştoaică de 7 ani şi primarul Iaşului, Gheorghe Nichita. Acum câteva săptămâni, Ingrid Maia, o fetiţă ce locuieşte în cartierul Alexandru, i-a scris primarului o scrisoare în care îl ruga să intervină pentru ca parcul de joacă din zonă să fie reabilitat. La scurt timp, visul fetei de a avea un loc de joacă modern s-a transformat în realitate.

Un tobogan nou a fost montat in parcul de joaca

Spaţiul de joacă respectiv se află pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. 70, în spatele blocurilor ANL Zimbru. Ingrid Maia, elevă în clasa întâi la şcoala Paradis, a fost extrem de convingătoare în scrisoarea sa. „D-le Primar, sper că aţi primit scrisoarea mea pe care am trimis-o prin poştă sâmbătă în atenţia dvs., era un plic scris cu nişte carioci colorate. În cazul în care nu a ajuns la dvs. scrisoarea, vă pot spune că mă numesc Ingrid Maia, am 7 ani şi sunt în clasa I la Şcoala Paradis, iar în scrisoare era vorba despre parcul meu de joacă din faţa blocului din cartierul Alexandru cel Bun, din spatele blocului ANL de la staţia Zimbru. Parcul nostru este singurul din tot cartierul care nu a fost reparat. În acest parc se joacă foarte mulţi copii deoarece se află multe blocuri în jurul lui. În plic se află şi câteva poze cu mine şi fratele meu în care vă arătam toboganele stricate din parc. D-le Primar, vă rugăm tare frumos să ne reparaţi şi nouă parcul de joacă, nu avem unde ne juca!”

Parcul în cauză fusese modernizat acum patru ani, însă între timp s-a deteriorat. În urma sesizării făcute de Ingrid, spaţiul a fost reabilitat, în respectivul loc fiind amplasat un tobogan nou-nouţ.

………….

Program pe trei ani

Pe raza oraşului sunt 220 de parcuri pentru copii. Primăria a demarat un ambiţios proiect de modernizare a locurilor de joacă, proiect ce se va desfăşura pe parcursul a trei ani. Astfel, în 2011, când a fost iniţiat demersul, au fost modernizate 11 parcuri. În 2012, până acum, au fost deja refăcute alte 71. Reprezentanţii municipalităţii susţin că până la sfârşitul anului vor fi terminate lucrările de amenajare la încă 22. Primăria va continua şi anul viitor acest program.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*