Doleanţele locuitorilor din Frumoasa, prezentate primarului Gheorghe Nichita

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/02/2015

Primarul Gheorghe Nichita a continuat ritmul săptămânal de întâlniri cu ieşenii, de data asta edilul şef al oraşului aflându-se pe 25 februarie în mijlocul locuitorilor din cartierul Frumoasa.

Îmbunătăţirea confortului urban

În cadrul audienţei, cetăţenii din Frumoasa au expus o problematică diversă, remarcându-se aspectele legate de îmbunătăţirea amenajărilor urbane. Printre altele, s-a solicitat asfaltarea străzii Teascului, precum şi reabilitarea Aleii Strugurilor în urma lucrărilor de canalizare. De asemenea, s-a mai cerut blocarea accesului maşinilor care parchează pe trotuarele din zona Bv. Poitiers şi identificarea de noi spaţii pentru amenajarea parcurilor de joacă pentru copii. Pentru asigurarea siguranţei rutiere, au fost cerute repararea semaforului din dreptul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi amplasarea de “cocoaşe” înaintea trecerilor de pietoni menite a limita viteza autovehiculelor. Tot în vederea creşterii confortului urban, s-a solicitat amplasarea de bănci în staţiile de autobuz de pe Bv. Poitiers.

Primar directori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linişte şi ordine publică

O altă categorie de probleme ridicate de locuitorii zonei Frumoasa se referă la asigurarea liniştii şi ordinii publice. În acest sens, cetăţenii au cerut să fie suplimentat numărul poliţiştilor locali în zonă şi dotarea parcărilor cu stâlpi de iluminat şi camere de supraveghere. A existat şi o propunere punctuală, un cetăţean solicitând montarea unei camere de luat vederi stradală pe Bv. Poitiers, în faţa blocului 751. Locuitorii din Frumoasa au mai fost interesaţi de înfiinţarea unui Club al Copiilor, salubrizarea spaţiilor verzi şi modernizarea străzilor din cartier.

Cetateni audienta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptivitate şi dialog

Ca şi în precedentele audienţe acordate în cartierele Păcurari, Tătăraşi şi Alexandru cel Bun, primarul Gheorghe Nichita a ascultat cu atenţie toate problemele expuse de cetăţeni, în vederea unei cât mai bune rezolvări ale acestora. Solicitările locuitorilor din cartierul Frumoasa vor fi supuse analizei serviciilor de specialitate din cadrul municipalităţii, căutându-se soluţii rapide şi eficiente. De altfel, la audienţă au fost prezenţi şi directori din cadrul Primăriei, aceştia putând recepta „pe viu” problemele locuitorilor din zona Frumoasa.

Comments

comments

Categoria: audiente primar

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*