Direcţia de Asistenţă Comunitară monitorizează persoanele vârstnice în perioada de caniculă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/08/2010

În urma întâlnirii de vineri 13 august 2010 a Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă care a analizat problemele ridicate de caniculă, Direcţia de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi împreună cu Fundaţia “Păpădia” şi Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” au monitorizat un număr de 105 persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 90 de ani care locuiesc pe raza municipiului Iaşi şi se află în evidenţa direcţiei.

Dintre acestea 36 de persoane beneficiază de mese calde la domiciliu, 4 persoane beneficiază de pachete alimentare şi apă, 35 de persoane beneficiază de servicii de kinetoterapie şi 30 de persoane au fost consiliate în vederea depăşirii unor probleme provocate de caniculă şi de temperaturile excesive.

Iniţiativa Primăriei Municipiului Iaşi a fost bine primită de către vârstnici şi a avut impact pozitiv asupra persoanelor de vârsta a III-a. Dintre problemele identificate în dialogul inspectorilor DAC cu aceste persoane ţin pe de o parte de lipsa medicamentelor, pe de alta de veniturile insuficiente asigurării traiului zilnic şi a costurilor de întreţinere.

Cazurile care au prezentat situaţie de risc rămân atât în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară cât şi a fundaţiilor partenere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*