Din toamnă, 300 de elevi de la Negruzzi vor învăţa într-o şcoală complet reabilitată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/03/2015

lucrari negruzii (2)În această săptămână, a demarat la Iaşi un nou proiect european, fiind vizată restaurarea şi reabilitarea clădirii Şcolii primare Carol I, arondată Colegiului C. Negruzzi. Fondurile europene nerambursabile asigură continuarea şi finalizarea lucrărilor începute de municipalitatea ieşeană prin finanţare de la bugetul local. Practic, cu ajutorul proiectului european, clădirea cu statut de monument istoric va fi complet restaurată şi va oferi condiţii moderne de studiu pentru aproximativ 300 de elevi.

Gata în noiembrie
Proiectul de lucrări presupune restaurarea faţadelor, inclusiv a elementelor decorative, consolidarea şi reabilitarea completă a interiorului clădirii, recompartimentarea imobilului, construcţia unui nou grup sanitar accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi şi înlocuirea completă a tâmplăriei interioare şi exterioare. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,3 milioane lei, din această sumă 2,7 milioane lei fiind fonduri europene nerambursabile.
Primăria ieşeană a început reabilitarea clădirii în 2013 cu fonduri de la bugetul local, iar pe parcursul anului trecut, în parteneriat cu Colegiul Negruzzi, a demarat procedura pentru accesarea fondurilor europene, contractul de finanţare fiind semnat la finalul lui 2014. Până în acest moment, lucrările sunt executate în proporţie de 42%, de aici fiind continuate cu fonduri UE. Investiţia va fi finalizată în luna noiembrie a acestui an.

15 milioane lei
Proiectul de reabilitare a Şcolii primare Carol I face parte dintr-un plan mai amplu al municipalităţii de a atrage finanţări nerambursabile pentru lucrările de anvergură în modernizarea clădirilor unităţilor de învăţământ. În actualul program de finanţare sunt incluse alte trei proiecte. În această lună vor debuta şi lucrările cu fonduri europene pentru construcţia unui nou corp de clădire la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”. În următoarea perioadă vor fi semnate contractele şi pentru lucrările de reabilitare a căminului Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, dar şi consolidarea unui corp de clădire ce aparţine Şcolii „Mihail Kogălniceanu”, unitate arondată Colegiului „Mihai Eminescu”. Cele patru proiecte europene dedicate şcolilor totalizează fonduri de aproximativ 15 milioane lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*