Deszăpezire 2010 – cum s-a intervenit în weekend la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2010

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, Mihai Chirica,  a comunicat astăzi presei modul în care autorităţile locale au intervenit în weekendul trecut, pe fondul precipitaţiilor abundente sub formă de ninsoare care au avut loc la Iaşi.

Astfel, cele 4 instituţii din subordinea Primăriei – Citadin, Salubris, Servicii Publice şi RATP Iaşi au intervenit cu un număr de 33 de utilaje diferite de tip ISEKI, multicar, tracor sau LADOC, fiind împrăştiate aproximativ 600 de tone de materiale antiderapante în intervalul 3-5 decembrie.

Mihai Chirica a precizat că s-a intervenit pe toată durata intervalului menţionat pentru îndepărtarea zăpezii de pe toate străzile de gradul 1 şi 2 din municipiul Iaşi, neexistând probleme sau accidente în traficul rutier de pe raza localităţii.

“Au mai fost nişte situaţii punctuale în care vehicule neechipate de iarnă au derapat, dar nu au fost accidente sau tamponări uşoare. În acest moment lucrăm la transportarea zăpezii care a fost depozitată temporar în intersecţii atunci când a nins şi am intervenit pentru degajarea drumurilor. Preventiv, în cazul în care vremea se va încălzi uşor şi zăpada se va topi, am discutat cu cei de la ApaVital să fie pregătiţi să intervină dacă vom avea dopuri de gheaţă în reţeaua de canalizare, pentru ca străzile să nu fie plină de apă” – a spus directorul tehnic al primăriei.

În perioada următoare, meteorologii prognozează că vremea la Iaşi va fi rece, cu temperaturi sub  O grade, dar fără precipitaţii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*