Debut de senzaţie pentru noua stagiune a Operei ieşene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/09/2011

Esplanada din faţa Teatrului Naţional s-a dovedit neîncăpătoare pentru câteva mii de ieşeni veniţi să asiste la spectacolul în aer liber “Magia serii în sunet şi lumină”, prilejuit de deschiderea stagiunii 2011-2012 a Operei Naţionale din Iaşi.

Într-o atmosferă de excepţie, artiştii Operei ieşene şi dirijorul Cristian Sandu de la Opera din Cluj-Napoca au prezentat un spectacol cu totul şi cu totul original, auditoriul fiind delectat cu arii celebre, jocuri de lumini, lasere şi, pentru un final de seară perfectă, un spectaculos foc de artificii.

Directorul Operei, Beatrice Rancea, a mulţumit tuturor celor prezenţi şi municipalităţii ieşene pentru sprijinul acordat, afirmând că Opera Naţională Română din Iaşi are onoarea dar şi responsabilitatea de a putea promova cetatea Iaşilor ca centru cultural atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin prisma invitaţilor ce încununează evenimentele pe care le organizează.

Concertul de sâmbătă seara a cuprins arii celebre din repertoriul compozitorilor Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Charles Gounod, Jules Massenet, Giacomo Puccini, Franz Lehar si Augustin Lara.

Primăria Municipiului Iaşi a fost partener al evenimentului, contribuind cu suma de 8000 de lei şi toată logistica necesară bunei organizări şi desfăşurări a spectacolului.

Următorul spectacol al Operei ieşene va fi, de asemenea, unul deosebit, fiind susţinut de maestrul Corneliu Calistru pe 30 septembrie 2011, la Casa de Cultură a Studenţilordin Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*