De luni, schimbări în circulaţia tramvaielor şi autobuzelor RATP

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/03/2014

Din 24 martie, traseele de tramvai 1 şi 2 vor fi suspendate, traseul numărul 5 va fi asigurat cu autobuze, iar tramvaiul 13 va circula pe ruta Copou – Tătăraşi Nord.

Evoluţia lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai pe Calea Chişinăului impune modificări importante în circulaţia transportului public. Constructorii de pe proiectul european de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor vor intra de luni, 24 martie, la demontarea liniilor pe Calea Chişinăului între Ţesătura – Moldoplast şi pe tronsonul Baza 3 – Tătăraşi Sud. Regia Autonomă de Transport Public a pregătit un program de adaptare a traseelor astfel încât să limiteze efectul lucrărilor asupra circulaţiei. Intrarea în lucru a liniilor necesită întreruperea circulaţiei tramvaielor şi modificarea traseelor actuale. Practic, pe perioada lucrărilor, traseele de tramvai 1 şi 2 se suspendă. Traseul nr. 5 (Dacia – Ţuţora) va fi asigurat cu autobuze, iar tramvaiul 13 va circula pe ruta Copou – Tătăraşi Nord. Pentru păstrarea legăturii cu Zona Industrială, RATP anunţă introducerea traseului de autobuz Tătăraşi Nord – Baza 3. Abonamentele procurate înainte de aceste modificări rămân valabile pe vechile itinerarii.

santier Cotnari (2)

Constructorii care lucrează la reabilitarea celor 9,9 kilometri de şină între fostul Bazar şi Doi Băieţi au ajuns cu montarea noilor linii în intersecţia de la Cotnari

Cum se va circula

– Traseele de tramvai 1 şi 2 se suspendă;

– Traseul de tramvai 11 (Dacia – Iorga – Tătăraşi) va fi asigurat de autobuze. Traseul este operat în acest mod de la începerea lucrărilor din zona fostului Bazar;

– Traseul de tramvai 13 va fi modificat pe ruta Copou – Tătăraşi Nord, fără bucla cu Zona Industrială

– Traseul de tramvai 5 (Dacia – Podu Roş – Ţuţora) va fi asigurat cu autobuze;

– Se introduce traseul de autobuz Tătaraşi Nord – Baza 3, curse speciale asigurate cu 3 mijloace de transport;

– Traseul de autobuz nr. 19 (Canta – Gară – Podu Roş – Selgros) va fi suplimentat cu două autobuze.

 

Comments

comments1 Comentariu

  1. TUCHEAC CORNELIU FLORIN

    Daca tot doriti ca sa modernizati toate liniile de tramvai pe toate traseele de ce nu o faceti cu cap,adica ca primaria iasi sa poata sa aiba un cuvint greu de spus in consiliul local care dupa cum se stie detine majoritarea PSD-ul si ar putea foarte bine ca sa isi impuna punctul de vedere,ca in municipiul Iasi sa se poata trece la fel ca in alte mari municipii din Romania si care au la rindul lor tramvaie deci ca si la noi la Iasi sa se poata trece la ecartamentul lat in tot municipiul Iasi dar si cu aceasta ocazie daca primaria ar putea face un credit bancar si prin fonduri atit rambursabile cit si nerambursabile europene,pentru a putea reface intreaga infrastructura a transportului in comun iesean dar mai ales aici fiind vorba si de achizitionarea de tramvaie noi dintr-o tara europeana,dar si de la o anumita firma de prestigiu spun acest lucru ca in Iasi ar fi nevoie de 80-100 de tramvaie noi spun acest lucru ca cele deja existente care sunt second-hand au inceput deja ca sa clacheze.Ce mai aceste tramvaie pardon hirburi eu nu stiu de ce le a achizitionat/cumparat primaria Iasi?Oare chiar nu a avut atunci ce sa faca cu acei bani?
*