Dalkia Termo Iaşi a preluat oficial serviciul de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/11/2012

Noul operator promite o relaţie mai bună cu clienţii şi un serviciu de calitate

Primarul Gheorghe Nichita şi preşedintele directoratul Dalkia, Gilles Humbert au semnat vineri, 9 noiembrie contractul prin care Dalkia Termo Iaşi a preluat efectiv serviciul de termoficare din municipiu.

„Este un moment foarte important pentru serviciile publice. Avem un parteneriat public privat care oferă garanţia că ieşenii vor avea un serviciu mai bun şi, prin investiţiile de viitor perspectivele de a ajunge cel mai eficient serviciu din ţară”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. În condiţiile în care preţul gigacaloriei a rămas la acelaşi nivel ca anul trecut, şeful municipalităţii se arată încrezător că facturile pentru căldură vor fi mai mici în această iarnă. „Printr-un management mai bun, cantitatea de energie termică facturată va fi mai mică. De asemenea, Dalkia Termo Iaşi a stabilit un mod de lucru cu firmele de repartitoare pentru a nu mai avea facturi aberante, inclusiv  posibilitatea de a iniţia procese pentru a apăra cetăţenii”, a mai spus primarul.

Clienţi care se întorc în sistemul centralizat

Preşedintele directoratului Dalkia, Gilles Humbert a dorit să asigure că serviciul de termoficare va fi eficientizat, astfel încât să devină atractiv pentru ieşenii care au renunţat până acum la sistemul centralizat de încălzire. „Avem acum posibilitatea să demonstrăm o gestiune performantă a serviciului de termoficare, să asigurăm calitate şi un dialog mult mai deschis cu clienţii. Scopul nostru este de a readuce clienţii în sistemul centralizat. Avem chiar în acest moment în negocieri un contract de racordare a unor imobile care sunt echivalentul a 400 de apartamente”, a spus Gilles Humbert.

Dalkia Termo Iaşi SA este o societate nou formată din parteneriatul municipalităţii cu compania franceză Dalkia. Practic prin contracul semnat pe 9 noiembrie, societatea preia integral operarea serviciului, de la producţie, transport şi distribuţie până la facturare şi relaţia cu clienţii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*