Dalkia – Tepro, şantier pe trei segmente

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/02/2015

tronson Dalkia-Baza 3 (4)Săptămâna aceasta au reînceput lucrările de pe şantierul proiectului de înlocuire a şinei pe traseul Nicolae Iorga – Doi Băieţi.

Decapaje pe ax
După ce anul trecut au fost finalizate lucrările pe tronsoanele delimitate de b-dul Nicolae Iorga, b-dul Primăverii, intersecţia Ţesătura şi o parte din Calea Chişinăului, operaţiunile de modernizare a liniilor de tramvai continuă pe porţiunea cuprinsă între Dalkia, Baza 3 şi Tepro. Aici au fost efectuate deja decapaje pe axul drumului, fiind scoase vechile şine de tramvai. Pe de altă parte, se lucrează intens la montarea noilor linii în zona complexului comercial Egros, între Baza 3 şi Tepro.

Dotări moderne
Proiectul de modernizare a liniilor de tramvai pe traseul b-dul Nicolae Iorga – Doi Băieţi se află la un stadiu avansat de execuţie. Practic, lucrarea presupune schimbarea şinelor de tramvai pe traseul Nicolae Iorga – Ţesătura – Calea Chişinăului – Metalurgie – Doi Băieţi. Pe lângă tronsoanele deja finalizate, calea de rulare din Metalurgie este şi aceasta modernizată în proporţie mare. În afara reabilitării liniilor de tramvai, va fi reamenajată o suprafaţă de circa 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi. De asemenea, pe viitoarele peroane vor fi montate 10 borne reflectorizante, 10 indicatoare de staţie şi 20 de coşuri de gunoi. În plus, se vor monta benzi de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilităţi pe o suprafaţă de 140 m.

tronson Dalkia-Baza 3 (21)Finalizare în 2015
Proiectul „Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere” va fi finalizat în acest an. Dintre beneficiile reale pe care le va aduce această modernizare, se remarcă reducerea timpului de călătorie datorită creşterii vitezei de circulaţie de la 25 km/h la 35 km/h pe noua infrastructură, îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă pentru călători prin construirea de 10 peroane noi, montarea a 10 copertine pentru staţiile de tramvai, montarea de bandă de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea parametrilor de mediu prin reducerea noxelor, zgomotului şi vibraţiilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*