”Curățenie de Sărbători”, campanie Termo Service de ajutorare a persoanelor în vârstă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/12/2018

În acest an, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Termo Service S.A., societate care se ocupă cu administrarea unei mari părți a condominiilor din Municipiul Iași, a avut inițiativa de a ajuta mai multe persoane în vârstă într-un mod mai puțin obișnuit.

Astfel, a fost elaborat un set de criterii de selecție pe baza cărora câteva familii de pensionari care locuiesc în condominii administrate de această societate au fost contactate cu sprijinul președinților de asociații și li s-a propus ca o echipă a societății să le facă o parte din curățenia de sărbători. Criteriile de selecție a beneficiarilor au presupus ca aceştia să fie pensionari cu venituri modeste şi să nu aibă copii, nepoți sau alte rude la care să apeleze pentru ajutor.

După ce au avut loc discuțiile preliminare cu beneficiarii campaniei de ajutorare ”Curățenie de Sărbători”, conform programului stabilit, una dintre echipele de curățenie s-a deplasat la primul beneficiar.

Doamnă E. L. este singură de mai bine de 40 ani, fiind văduvă încă din tinerețe, a lucrat până la 50 de ani la Țesătura și din 1992 este pensionară, având o pensie cu foarte puțin peste 1.000 de lei. „Vădit emoționată a întâmpinat cu multă căldură pe cei veniți să o ajute la curățenie, ne-a repetat de multe ori că ea nu mai poate face mare lucru, din cauza mai multor afecțiuni, printre care și diabet, îi este foarte greu sa se aplece, să ridice sau să miște lucrurile prin casă. Din păcate, deși are o fată, la rândul ei măritată și cu copii, doamna E.L. nu are nici un fel de sprijin sau persoane la care să poată apela pentru ajutor. Cel mai mult a bucurat-o faptul că îi vor fi scuturate covoarele și, în felul ăsta, de Crăciun va avea covoare curate în mica ei casă. Un alt lucru pe care l-a mărturisit bătrâna a fost acela că nu mai are ochelari și adesea este pusă în situații neplăcute din acest motiv, pentru că nu își mai dă seama unde se află în oraș, mai greșește stațiile în care coboară sau pur și simplu nu vede bine pe unde merge”, au declarat reprezentanţii Termo Service.

Echipa Termo Service a reușit în câteva ore să scuture covoarele, să măture, să spele pe jos, să șteargă praful și să curețe geamurile, lucruri pe care bătrâna nu ar fi reușit să le facă singură nici în câteva zile.

Campania continuă

În zilele următoare, echipele de curățenie ale Termo Service S.A. vor mai vizita și alte persoane singure și familii de pensionari pentru care deși efortul de a face tradițională curățenie de sărbători este o povară greu de dus, nu atât din cauza stării de sănătate, cât mai ales din cauza lipsei de ajutor, este în același timp o mare bucurie.

Acest demers nu va rămâne singular, Termo Service S.A. urmărind ca, pe viitor, astfel de campanii de ajutorare să cuprindă un număr mai mare de beneficiari. ”Prin inițiativa noastră dorim să ajutăm persoanele în vârstă să obțină ceva normal, o casă curată și împrospătată de sărbători, așa cum fiecare dintre noi ne dorim. Mai mult decât atât, gestul acesta al nostru este, atunci când ne uităm în ochii bătrânilor pe care îi ajutăm, un cadou mare și frumos pe care chiar noi îl primim de la Moș Crăciun. Este, probabil, unul dintre cele mai de preț daruri pe care le putem oferi și primi în același timp: mulțumirea că ai făcut un bine cuiva care avea mare nevoie, dar nu îndrăznea să ceară”, au spus reprezentanţii Termo Service.

Cei care doresc să ajute pe mai departe aceste persoane pot contacta Termo Service S.A. prin site-ul propriu sau pe pagina de facebook a societății.

 

Comments

comments

Categoria: Termoservice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*