Covor asfaltic pe mal stâng Bahlui

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/09/2015

splai bahlui mal stang (13)Pe proiectul de modernizare a străzilor de pe Splai Bahlui Mal Stâng au început primele asfaltări de anvergură. De marţi, 15 septembrie, a fost demarată turnarea suprafeţei carosabile pe bulevardul Dimitrie Mangeron, pe tronsonul cuprins între podul T. Vladimirescu şi Podu Roş. Lucrările au necesitat închiderea circulaţiei pe acest sector de drum, suspendare ce se va încheia la finalul acestei săptămâni. Până atunci, constructorii, asocierea Victor Construct şi Eky Sam, trebuie să finalizeze ambele benzi de circulaţie la nivelul stratului de binder. Lucrările se desfăşoară în ritm accelerat pentru a reduce cât mai mult disconfortul cauzat şoferilor prin închiderea arterei cu sens unic.

Al doilea segment
În primă instanţă, tronsonul a trecut prin lucrări pregătitoare: au fost scoase bordurile şi a fost frezat asfaltul vechi. Procedura de lucru prevede aşternerea unui strat geocompozit şi apoi turnarea asfaltului. Operaţiunile au început dinspre T. Vladimirescu pe banda dinspre Bahlui, în numai câteva ore stratul de asfalt proaspăt ajungând la nivelul Facultăţii de Mecanică. În mod similar, până vineri va fi turnat şi asfaltul pentru cealaltă bandă de circulaţie. În etapa următoare, vor fi montate borduri noi şi vor fi ridicate la nivel capacele de canal. Abia mai apoi va fi turnat şi stratul de uzură a carosabilului. După acţiunile din această săptămână va intra în lucru porţiune dintre Podu Roş şi Podul de Piatră, aici fiind deja scoase bordurile, iar asfaltul a fost frezat.

Modernizări pe 5,6 km
Proiectul european, cel mai nou obiectiv de investiţii demarat de municipalitate, vizează reabilitarea străzilor de pe malul stâng al Bahluiului, între podul Sf. Ioan şi Podul de Piatră. Sunt modernizate cinci tronsoane de carosabil cu o lungime totală de 5,6 km, aferente bulevardului Chimiei, bulevardului Dimitrie Mangeron şi Splaiului Bahlui Mal Stâng. Alături de reabilitarea străzilor, proiectul cuprinde realizarea de trotuare noi, refacerea celor existente, amenajarea spaţiilor verzi şi montarea de mobilier urban nou: bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat. De asemenea, va fi amenajată o nouă pistă de biciclişti, iar reţelele electrice şi de telecomunicaţii vor fi introduse în subteran, după realizarea unei canalizaţii speciale pe traseul trotuarelor. În totalitatea sa, proiectul beneficiază de o finanţare de 30 milioane lei, termenul de finalizare fiind programat la jumătatea lunii decembrie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*