Coridorul “Green Light” pentru autobuze va fi gata luna aceasta

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/06/2010

Primăria Municipiului Iaşi a semnat contractul pentru montarea echipamentului necesar activării a 15 intersecţii semaforizate de pe coridorul CIVITAS, care va asigura mijloacelor de transport în comun şi de intervenţie prioritate de tip “green light” pe tronsonul cuprins între campusul Tudor Vladimirescu şi Rondul Agronomie din Copou.

Firma UTI Traffic Bucureşti va monta 52 de camere de tip radar în intersecţiile Splai Bahlui Mal Drept – bdul T. Vladimirescu, bdul Chimiei – bdul T. Vladimirescu, Aleea Prof. Ghe. Alexa – bdul T. Vladimirescu, str. Vasile Lupu – bdul T. Vladimirescu, str. Elena Doamna – str. Ghica Vodă, str. Elena Doamna – str. Sărăriei, str. Stihii, bdul Independenţei – str. I.C. Brătianu, str. M. Eminescu, bdul Independenţei – str. V. Alecsandri, bdul Independenţei – str. V. Conta, bdul Carol – str. Toma Cozma, bdul Carol – trecerea pietoni Universitate, bdul Carol – trecere pietoni str. Ghe. Asachi, str. Cuza Vodă – str. I.C. Brătianu şi în Rond Eminescu în cadrul unui contract în valoare de 238.387,8 lei fără TVA.

„Într-o primă etapă vor fi montate 75 de GPRS-uri pe mijloacele de transport. În perioada următoare vom pregăti terenul, iar luna aceasta vom da ordinul de începere a lucrărilor de montare a camerelor pe acest coridor, lucrări care vor trebui să se finalizeze în termen de 10 zile de la ordinul de începere. Firma contractantă va veni cu un soft care va fi montat în clădirea DSPM, la care vor fi cuplate camerele de tip radar de pe coridorul Civitas. Timpul de verde se va opri cu o secundă sau mai mult în funcţie de numărul de maşini care va veni spre semafor. Camerele care vor fi montate pe acest coridor verde vor transmite către soft un semnal pentru menţinerea culorii verde, în funcţie de trafic sau de apariţia unui mijloc de transport public”, a declarat Cosmin Coman, directorul Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate a municipalităţii ieşene.

Reamintim că noul sistem de tip “green light” face parte din proiectul european Civitas Arhimedes, în valoare totală de aproximativ 4,7 milioane de euro, iar obiectivele acestui proiect sunt promovarea şi introducerea unor măsuri pentru un transport urban durabil, cât şi introducerea unor pachete complete de măsuri tehnologice în domeniul energiei şi transportului.

Municipiul Iasi face parte dintr-un consorţiu european alături de Aalborg (Danemarca), Brighton (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia) şi Usti nad Labem (Cehia).

Comments

comments1 Comentariu

  1. SebyS

    “Luna aceasta” fiind ?
    Acum am citit si eu acest articol insa nu stiu despre ce luna este vorba. Incercati sa datati articolele pentru a sti omul despre ce perioada se vorbeste.
    Multumesc.
*