Contract semnat pentru instalaţia de desulfurare la CET II

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/07/2014

cet holboca (7)Fondurile provin din cadrul unui proiect european ce vizează reabilitarea sistemului de termoficare din municipiu.

Joi, 31 iulie, primarul Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita şi firmele câştigătoare a licitaţiei au semnat contractul pentru realizarea unui noi instalaţii de desulfurare în cadrul CET II. Contractul de lucrări este parte importantă a proiectului cu fonduri europene derulat pentru reabilitarea sistemului de termoficare din munipiu ce are  în vedere şi reducerea emisiilor din atmosferă pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură. Valoarea întregului proiect este de 119 milioane lei având mai multe obiective. Contractul pentru o nouă instalaţie este cel mai importantat din punct de vedere valoric, reprezentând 39% din totalul proiectului.

Firmele câştigătoare a licitaţiei pentru execuţie, Elsaco Electronic SRL şi TMUCB SA urmează să monteze şi o instalaţia pentru reducerea emisiilor de dioxid de sulf în maxim 20 de luni. Instalaţia de desulfurare va aigura conformitatea la normele europene de mediu, acest lucru fiind absolut necesar, pe de o parte – pentru obţinerea de către centrala ieşeană a permisului de funcţionare şi, pe de altă parte – pentru reducerea costurilor de producţie a centralei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*