Continuă acţiunile de evacuare a persoanelor care locuiesc abuziv

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/11/2011

În ziua de 16.11.2011, poliţiştii locali împreună cu lucrători ai Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au desfăşurat  o acţiune de evacuare a persoanelor care locuiesc fără forme legale în imobilele situate pe strada Sf. Andrei, ce se află în administrarea Consiliului Local Iaşi.

Aceste acţiuni s-au impus în urma controalelor de verificare desfăşurate de către reprezentanţii primăriei, ocazie cu care s-a constat faptul că persoanele în cauză au ocupat abuziv aceste clădiri, s-au au acumulat datorii mari la achitarea facturilor pentru întreţinere. De asemenea, au fost semnalate situaţii când chiriaşii au subînchiriat la diferite persoane aceste spaţiile locative, fapt ce contravine legislaţiei în vigoare. Menţionăm fapul că persoanele în cauză au fost somate în repetate rânduri să dispună măsuri de a intra în legalitate sau de a părăsii imobilele.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de către poliţiştii locali în ultima perioadă au fost sancţionate contravenţional 122 de persoane care au încălcat prevederile H.C.L.M. Iaşi, nr.172/2002, mod., cu privire la ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locativ de stat sau din patrimonial Consiliului Local. Conform actului normativ menţionat, pesoanele în cauză au fost sacţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 570 şi 1150 lei, iar valoarea totala a amenzilor aplicate depăşeşte suma de 60.000 lei.

Acţiunile de control vor continua şi în perioada următoare la toate imobilele ce se află în administrarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, pentru a dispune măsurile legale faţă de persoanele care deşi au fost somate cu privire la aspectele menţionate, nu au demarat măsuri pentru a intra în legalitate.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*