Conferinţă „CyberShare” organizată la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2019

În perioada 23-24.05.2019,  în Aula Universității Tehnice “Gh. Asachi” din Iași va avea loc a doua ediție a Conferinței „CyberShare”, organizată de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Agentia de Dezvoltare a Schimburilor Europene (ADeSE), Orange România și Liceul de Informatică Iași.

Evenimentul își propune să prezinte proiecte și exemple de bune practici în domeniul securității cibernetice și se adresează responsabililor cu securitatea IT și managerilor din companii publice și private direct interesați de soluții care permit protejarea sistemelor informatice de atacuri cibernetice.

Dintre speakeri au confirmat participarea Iulian Alecu Deputy Managing Director CERT RO, Niall O,Higgins Head of Unit IT COR — European Committee of the Regions, Liviu Moron – IT Service Manager Security Assurance în cadrul Comisiei Europene, Niall O’Higgins Head of Unit IT – Committee of Regions, Michel Rademaker – The Hague Center for Strategic Studies, Ioan Cosmin Mihai – Academia de Poliție București și alți specialiști în Cybersecurity din instituții publice și private.

În cadrul conferinței a fost alocat un Panel “Cybersecurity for SmartCities” în care se va discuta cu City Managers care se ocupa de gestionarea proiectelor de Smart Cities alaturi de furnizori de soluții de securitate pentru Smart Cities despre pericolul pe care il pot reprezenta atacurile informatice pentru proiectele de Smart Cities si mijloace prin care atacurile pot fi prevenite.

 

Comments

comments

Categoria: IT

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*