Conducerea Poliţiei Locale alături de locatarii din cartierele Nicolina I şi II

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/06/2011

Poliţia locală raportează

Având în vedere că săptâmâna trecută la Centrul de Cartier Tătăraşi mai multe persoane au prezentat diverse probleme a căror soluţionare intră în competenţa poliţiei locale, în această săptămână sunt aşteptaţi locatarii din cartierele Nicolina I şi II. Astfel, mâine, 16.06.2011, începând cu orele 14.00, la Centrul de Cartier Nicolina, conducerea instituţiei noastre continuă programul de audienţe în cartiere. Menţionăm faptul că persoanele care au probleme cu privire la nerespectarea normelor de convieţuire socială, protecţia mediului, comerţ stradal, disciplină în construcţii, precum şi cele de ordin administrativ au ocazia să le prezinte reprezentanţilor poliţiei locale. În cadrul acestor întâlniri sunt aşteptate şi propuneri pentru a dispune măsuri ce au ca scop asigurarea unui climat normal de convieţuire socială.

Poliţiştii locali au aplicat în luna mai peste 2300 sancţiuni contravenţionale

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii locali în luna mai 2011, au fost aplicate 2347 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 372.816 lei. Având în vedere că s-a constatat faptul că tot mai multe persoane nu respectă normelor de convieţuire socială, în perioada menţionată lucrătorii instituţiei noastre au acţionat în diferite cartiere din municipiul Iaşi, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică. Cu această ocazie au fost sancţionate contravenţional 560 persoane, care nu au respectat prevederile Legii nr. 61 / 1991, rep., cu privire la aspectele menţionate. Având ca prioritate respectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi poliţiştii locali au aplicat 1730 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectare normelor de curăţenie, distrugerea spaţiilor verzi, mutarea mobilierului stradal, comerţ neautorizat, parcarea autoturismelor pe spaţiul verde şi alte fapte.

Taximetrişti sancţionaţi

Tot în luna mai, 45 de persoane care efectuau servicii de taximetrie au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38 / 2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. De asemenea, poliţiştii locali au acţionat şi pentru soluţionarea a peste 60 de sesizări pe care cetăţenii le-au înaintat instituţiei noastre cu privire la nerespectarea normelor de convieţuire socială. Ţinând cont că majoritatea aspectelor semnalate fac referire la grupurile de tineri, care tulbură ordinea şi liniştea publică în parcurile de joacă pentru copii şi la scările de bloc, lucrătorii instituţiei noastre acţionează în această perioadă pentru menţinerea liniştii locatarilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*