Concursul Naţional de Proză ,,Mihail Sadoveanu”, la ediţia I

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/11/2010

Peste 60 de lucrări au fost înscrise pentru premiile concursului. În cadrul manifestărilor Sadoveniana care au loc pe 6 şi 7 noiembrie, juriul va înmâna 4 premii şi 11 menţiuni.

Muzeul Literaturii Române Iaşi, Societatea Culturală ,,Junimea ’90” şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi organizează Concursul Naţional de Proză ,,Mihail Sadoveanu”, ediţia I. Evenimentul are loc în cadrul manifestărilor Sadoveniana şi doreşte să descopere şi să sprijine tinerii prozatori. Până la momentul finalizării înscrierilor, organizatorii au primit 62 de lucrări.

Juriul prezidat de George Bălăiţă şi format din scriitorii Constantin Dram, Antonio Patraş şi Daniel Corbu a selectat 15 lucrări pentru a primi distincţiile primei ediţii a Concursului Naţional de Proză Mihail Sadoveanu. Astfel, pe 7 noiembrie, la Casa Memorială Mihail Sadoveanu vor fi înmânate Premiul „Mihail Sadoveanu” si al revistei „Convorbiri literare”, Premiul I si al revistei „Dacia literara”, Premiul al II-lea si al revistei „Hyperioan”, Premiul al III-lea si al revistei „Feed back”.

Toate aceste premii sunt oferite de Primăria Municipiului Iaşi. De asemenea, vor fi înmânate alte 11 menţiuni, materialele concurenţilor fiind selectate pentru publicarea în revistele literare din municipiu şi din ţară.

Comments

comments2 Comentarii

  1. RalucaM.

    Oferiti si diplome de participare?

  2. Curierul de Iasi

    Organizatorii au stabilit o serie de premii si de mentiuni. Participarea dumneavoastra este binevenita, chiar daca este acordata sau nu o diploma. Banuim ca nu participati doar pentru o diploma de participare, nu? 🙂
*