Concurs printre monumentele Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/10/2012

Elevii sunt invitaţi sâmbătă la un concurs special ce vizează parcurgerea unui traseu prin identificarea monumentelor oraşului

Centrul de Informare Turistică organizează în această sâmbătă, de la ora 12 a doua ediţie a concursului ExplorIS. Elevii ieşeni sunt provocaţi să identifice  pe baza unor indicii diverse monumente şi obiective turistice parcurgând astfel un traseu special. Până la sfârşitul săptămânii, sunt aşteptate pentru înscriere echipe formate din câte trei elevi de la şcolile ieşene. La startul concursului se vor alinia maxim 10 echipe. Organizatorii vor oferi indicii pentru identificarea obiectivelor turistice, echipele urmând să parcurgă cât mai repede traseul dintre toate monumentele din concurs. Întrecerea este astfel o combinaţie dintre cunoaşterea monumentelor şi un concurs de orientare turistică.

Evenimentul face parte din programul de internship „Pelerin în Iaşi”, organizat de Primăria Municipiului Iaşi, prin Centrul de Informare Turistică, împreună cu Asociaţia STEP in Tourism, în perioada 8 – 22 octombrie 2012. În cadrul acestui program au fost organizate tururi gratuite ale Iaşului, informarea turiştilor pe perioada Sărbătorilor Iaşului şi un concurs pe biciclete. Programul este sprijint de studenţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, de la facultăţile de Comunicare şi Relaţii Publice, Geografia Turismului, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*