Concurs Naţional de Freestyle Football

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2012

În data de 13 mai 2012, Primăria Municipiului Iaşi a organizat în cadrul programului “Iaşi – Oraş European al Sportului”, Concursul Naţional de Freestyle Football în sala de sport Grădinari din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu.

Competiţia a reunit cei mai buni 8 practicanţi români ai acestui sport (dintre care trei din Iaşi) într-un eveniment spectacol în care talentul, tehnica şi pasiunea pentru mingea de fotbal au fost cuvintele cheie. Timp de 3 ore participanţii au jonglat în cele mai surprinzătoare şi captivante modalităţi cu putinţă.

În prima fază a concursului toţi concurenţii au prezentat o rutină obligatorie de 2 minute, urmând ca juriul, format din trei ieşeni cu experienţă în acest sport, să aleagă participanţii pentru următoarea rundă, în funcţie de stil, dificultate şi creativitate. În perechi de câte 2, concurenţii rămaşi, s-au duelat până când juriul a desemnat cel mai bun freestyler roman al competiţiei.

Decernarea premiilor a fost făcută de Dl. Sorin Iacoban, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Iaşi. Deţinătorii primelor 4 locuri au fost: Bogdan “Misterio” Machedon din Bucureşti (locul 1), Ştefan Florescu din Botoşani (locul 2), Lucian “Lucius” Georgescu din Bucureşti (locul 3) şi Vlad Bătrânu din Iaşi (locul 4).

Au primit premii în bani ocupanţii primelor patru locuri precum şi Alexandru Stan care a obţinut premiul special de popularitate. Primii trei clasaţi au primit cupe şi cadouri ca cele oferite tuturor participanţilor şi juriului, ce au constat în tricouri cu însemnele evenimentului, diplome de participare şi materiale de promovare a Iaşului.

Evenimentul s-a bucurat de deschidere din partea publicului ieşean, chiar dacă vremea nu a permis desfăşurarea acestuia în aer liber, aşa cum a fost gândit iniţial. Conform declaraţiilor participanţilor la concurs, Iaşul a oferit condiţii competiţionale la standarde europene, acest lucru încurajând pe viitor şi alte manifestări similare.

Freestyle football, cunoscut în America de Nord şi sub denumirea de freestyle soccer, ar putea fi definit ca arta de a te exprima liber, cu ajutorul unei mingi de fotbal, realizând cât mai multe jonglerii cu diferite părţi ale corpului.

Suedia, Marea Britanie, Brazilia, Japonia, Franţa, Ungaria şi Polonia sunt ţările cu cei mai buni freestyleri de football.

Acest sport a devenit popular şi în România. În acest moment există 15 sportivi români care practică acest sport cu rezultate bune şi foarte bune în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*