Concert dedicat zilei aniversare a Majestăţii Sale Regele Ferdinand I

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/08/2018

Vineri, 24 august, în fața Palatului Roznovanu a avut un concert extraordinar al Corului Marii Uniri al Ateneului Iași cu ocazia zilei aniversare a Majestății Sale Regele Ferdinand I.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost arborat drapelul României Mari de la 1918.

Directorul Ateneului Iași, Andrei Apreotesei a explicat publicului prezent la ceremonie semnificația momentului artistic: „Se împlinesc 100 de ani de când regele Marii Uniri, regele Ferdinand I al României își aniversa ziua de naștere aici, la Iași, capitala renașterii naționale. Mulțumim domnului primar, Mihai Chirica și municipalității ieșene pentru aceste semne de normalitate și de echilibru. Poate în urmă cu ceva ani, aceste evenimente erau imposibile, dar iată că astăzi într-un oraș frumos cum este Iașul, s-a arborat drapelul României Mari de la 1918 în fața Palatului Roznovanu, care odată a fost cabinetul de război al regelui Ferdinand I, unde s-au discutat  amănunte despre subiectul Marii Uniri. Tot aici, s-au trăit momente triste dar și pline de bucurie în cei doi ani cât Guvernul, Parlamentul și Casa Regală au fost la Iași, în exil. Cu aceeași ocazie, Corul Marii Uniri a oferit ieșenilor prezenți un concert care a cuprins cântece patriotice, piese de front, dar și de îndemn spre Unire, obiectiv care poate deveni un nou proiect de țară. Mulțumiri ajung și la Filarmonica Moldova precum și la Opera Națională Română Iași, întrucât foarte mulți membri ai acestui cor sunt de la cele două instituții”, a declarat directorul Ateneului Iași, Andrei Apreotesei.

Corul Marii Uniri a reunit astăzi 24 de voci bărbătești, studenți sau absolvenți ai Facultăților de Teologie sau Conservator, cât și membri permanenți ai ansamblurilor vocale aferente instituțiilor muzicale de cultură din Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*