Comisia Europeană apreciază proiectele Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/07/2014

Primarul Nichita s-a întâlnit la Palatul Roznovanu cu şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Primarul Gheorghe Nichita s-a întâlnit, în cursul zilei de marți, 8 iulie, cu delegația Reprezentanței Comisiei Europene în România, condusă de Angela Filote. La întâlnire au mai participat viceprimarul Mihai Chirica, alături de Cosmin Coman, directorul Direcției Strategii, Dezvoltare și Proiecte Europene din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Discuțiile purtate la sediul Primăriei Municipiului Iași au vizat în principal stadiul proiectelor europene derulate în municipiul Iași, membrii delegației fiind interesați în special de impedimentele pe care autoritățile publice le întâmpină atunci când implementează proiectele finanțate de Uniunea Europeană.

Proiecte cu impact regional

„Pe lângă discuţiile care privesc problemele pe care le întâmpinăm ca autoritate a administraţiei publice locale în ceea ce priveşte derularea proiectelor cu finanţare europeană, delegaţia a fost interesată şi de strategia pe care o avem pentru exerciţiul bugetar 2014 – 2020. I-am prezentat viziunea noastră de dezvoltare a oraşului şi am subliniat că viitoarele proiecte pe care dorim să le implementăm în Iaşi sunt proiecte strategice nu doar cu impact local, ci regional. Ne concentrăm ca aceste proiecte de viitor să aducă bunăstare nu doar ieşenilor, ci pentru întreaga Regiune de Nord-Est”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

filoti primar

Iaşul –pol de creştere

În discuţiile purtate cu şeful Delegaţiei, edilul-şef a subliniat rolul Iaşului ca pol de creştere în Regiunea de Nord-Est. Angela Filote a subliniat că susţine polul de creştere ca structură organizaţională distinctă. „Şefa Delegaţiei a apreciat rolul Iaşului ca oraş pol de creştere. În același timp, a reafirmat politica Uniunii Europene în ceea ce privește polii de creștere, strategia fiind unanim apreciată ca fiind benefică pentru dezvoltarea comunităților”, a mai afirmat edilul-şef.

Un alt subiect abordat a vizat latura socială, Angela Filote apreciind pozitiv modelul centrelor de cartier dezvoltat de municipalitate, după modelul francez de la Villeneuve d’Ascq, oraş înfrăţit cu Iaşul.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*