Comercianţii de brazi în atenţia poliţiştilor locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/12/2011

Având în vedere faptul că în această perioadă pieţele agroalimentare de pe raza municipiului Iaşi vor deveni tot mai aglomerate, poliţiştii locali acţionează zilnic pentru asigurarea unor activităţi comerciale cu respectarea tuturor prevederilor legale. În acest sens, lucrătorii instituţiei noastre desfăşoară activităţi de control şi în rândul comercianţilor de brazi pentru a verifica dacă îndeplinesc toate condiţiile privind comerţul cu pomi de Crăciun.

Cu această ocazie, în urma controalelor efectuate în ziua de 19 decembrie 2011, în Piaţa Agroalimentară Alexandru cel Bun, poliţiştii locali l-au depistat pe numitul S.G. de 33 ani, domiciliat în municipiul Iaşi, în timp ce comercializa brazi fără a deţine documente justificative privind provenienţa pomilor. Pentru fapta comisă, persoana menţionată a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr.12 / 1990,rep., cu privire la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus şi ridicarea în vederea confiscării a 44 de brazi care urmau a fi comercializaţi ilegal.

Lucrătorii instituţiei Poliţiei Locale vor continua zilnic acţiunile de control în toate pieţele agroalimentare din municipiul Iaşi, având ca obiectiv combaterea speculei şi asigurarea unui comerţ civilizat.

Depistaţi în timp ce consumau produse halucinogene

În ziua de 17 decembrie 2011, în jurul orelor 23:45, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, s-au sesizat cu privire la faptul că în faţa unui club situat în incinta ,,Galeriilor Comerciale Ştefan cel Mare’’, trei tineri fumau o ţigaretă, iar la vederea poliţiştilor au aruncat-o.

Având în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliţie au procedat la legitimarea acestora, ocazie cu care a reieşit faptul că se numesc S. I., de 19 ani, B. C., de 18 ani, ambii domiciliaţi în municipiul Iaşi şi C. N., de 20 ani, domiciliat judeţul Iaşi.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali, pesoanele implicate au recunoscut faptul că au confecţionat artizanal ţigareta şi conţine un amestec de tutun cu un produs vegetal halucinogen. De asemenea, aceştia au mai declarat că produsul a fost achiziţionat de la o persoană necunoscută.

Ţigareta suspectă a fost predată către laboratorul de analiză al drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei – Brigada de Combatere a Criminalităţii Iaşi, pentru continuarea cerecetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun în acest caz.

Infractorii nu au vârstă !

La data de 15 decembrie 2011, în jurul orelor 14:00, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Pieţei Agroalimentare Alexandru cel Bun au identificat şi reţinut pe numita S. D., de 59 ani, cu domiciliu în municipiul Iaşi, care în urma verificărilor efectuate s-a stabilit a fi autoarea mai multor furturi de bunuri alimentare.

La controlul corporal şi al bagajelor asupra persoanei menţionate au fost găsite mai multe produse alimentare (preparate din carne, conserve, miez de nucă, etc.) a căror provenienţă nu a putut fi justificată, fiind procurate prin sustragere.

În urma verificărilor efectuate, autoarea furturilor a recunoscut că bunurile găsite asupra sa le-a sustras de la diferite magazine alimentare, situate în zona pieţei Alexandru cel Bun, profitând de neatenţia vânzătorilor.

Făptuitoarea, cât şi bunurile găsite asupra sa au fost predate lucrătorilor din cadrul Secţiei a II-a Poliţie, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*