Colindători la Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/12/2012

Ca în fiecare an, şi în acest decembrie, şefii Primăriei au primit zeci de grupuri de colindători. De la cei mici, de grădiniţă şi până la ansambluri folclorice, toată lumea a dorit să îi ureze primarului Gheorghe Nichita, sărbători fericite şi tradiţionalul „La mulţi ani!”.

Tradiţii de Crăciun

Printre cei care au venit cu colinde la Primărie s-au numărat 30 de preşcolari de la două gradiniţe, şase studenţi din cadrul Facultăţii de Teologie, şase elevi din cadrul Liceului de Artă „Octav Băncilă”, Cvartetul Charism, Grupul instrumental „Continental Band”, dar şi cei 40 de membri ai Grupului Monor din Bistriţa Năsăud. De zece ani încoace, ansamblul Monor vine la Iaşi pentru a vesti sărbătorile de iarnă şi pentru a păstra vii tradiţiile vechi de sute de ani.

Grupul de la Monor a venit şi în acest an să colinde la Palatul Roznovanu

Urătorii au primit mere, portocale şi colaci. ”În mod tradiţional, primesc mere, dulciuri, colaci, dar sigur şi bănuţi. În fiecare an am încercat să adaptăm bugetul în funcţie de cei care vin. Mai sunt şi sponsori, mai bagă şi primarul mâna în buzunar”, a afirmat Gheorghe Nichita, primarul Iaşului. Pe lista colindătorilor s-au mai aflat corul de copii „Crai Nou”, elevii din Ansamblul de viori „Prietenia”, grupurile “Tempus” şi “Fluerasmus”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*