Clubul Sportiv CFR Iaşi se pregăteşte pentru turneul ProVision Pro Circuit – Trofeul Municipiului Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/08/2011

* Competiţia de tenis din calendarul ITF va avea loc în perioada 11-21 august şi va avea premii de 15.000 dolari

Cel mai mare turneu de tenis organizat vreodată la Iaşi va avea loc în intervalul de timp 11-21 august 2011 şi va fi organizat de clubul sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, Primăria Municipiului Iaşi şi alţi sponsori generoşi.

După turneul feminin organizat şi găzduit în luna iulie, iată că ceferiştii ieşeni organizează în perioada imediat următoare un alt turneu internaţional de tenis, de data aceasta în competiţia masculină. Conform site-ului ITF, într-o listă reactualizată în data de 31 iulie 2011, pe tabloul principal al probei de simplu s-au înscris până acum următorii tenismeni:

1. DASNIERES DE VEIGY Jonathan (Franţa, locul 270 ATP);

2. VASILIEV Mikhail (Rusia, 299 ATP);

3. DUCKWORTH James (Australia, 328 ATP);

4. OSWALD Philipp (Austria, 395 ATP);

5. LUNCANU Petru-Alexandru (România, 402 ATP);

6. FOLIE Alexandre (Belgia, 407 ATP);

7. PHILLIPS Morgan (Marea Britanie, 443 ATP);

8. REID Matt (Australia, 444 ATP);

9. MLENDEA Andrei (România, 447 ATP);

10. CHECA-CALVO Jose (Spania, 488 ATP);

11. BURZI Enrico (Italia, 495 ATP);

12. POCH-GRADIN Carlos (Spania, 522 ATP);

13. VOGELI Roman (Cehia, 525 ATP);

14. CRUCIAT Adrian (România, 530 ATP);

15. KOVALIK Jozef (Slovacia, 543 ATP);

16. TORRESI Federico (Italia, 544 ATP);

17. RATH Marc (Austria, 555 ATP);

18. VESELY Jiri (Cehia, 637 ATP).

Pe tabloul de calificări de “64”, acolo unde CS CFR Iaşi şi FR Tenis vor acorda şi 8 wild-carduri, sunt înscrişi tenismeni din

România, Grecia, Germania, Belgia, Cehia, Franţa, Spania, Ucraina, Italia, Japonia, Slovacia, Rep. Moldova, Rusia, Australia, Marea Britanie, Olanda, Elveţia, Croaţia, Irlanda, în pole-position fiind românul Victor Ioniţă (locul 571 ATP), cel care participă an de an la turneele ITF de la arena CFR Iaşi.

Mai există şi o listă “alternativă” cu 102 sportivi înscrişi în competiţia de la Iaşi şi care vor putea participa la turneul de precalificare (din 11 şi 12 august) sau direct pe tabloul de calificări în condiţiile de retragere a unor tenismeni. Această listă alternativă cuprinde sportivi din Portugalia, Italia, Belgia, România, Spania, Ucraina, Australia, Slovacia, Elveţia, Rep. Moldova, Grecia, Serbia, Franţa, India, Brazilia, Austria, Germania, Cehia, Malaysia, Ghana, Rusia, Marea Britanie, SUA, Canada.

Sunt înscrişi în competiţie şi doi sportivi ai clubului CFR Iaşi, Teodor Leahu şi Alexandru Tudurache, dar ei vor primi mai mult ca sigur un wild-card de participare în calificări din partea clubului ceferist organizator.

Directorul de turneu al competiţiei ieşene este George-Radu Pipa, care este şi preşedintele executiv al CS CFR Iaşi, iar supervisorul ITF se pare că va fi acelaşi Mihai Dumitrescu (Bucureşti), care a oficiat şi la turneul feminin din luna iulie, câştigat atunci de românca Diana Enache.

Vă reamintim că turneul masculin ITF din 2010 de la arena sportivă CFR Iaşi a fost câştigat de francezul Maxime Teixeira, cel care anul acesta a evoluat în turul al II-lea al probei de simplu de la Roland Garros, împotriva binecunoscutului tenismen elveţian Roger Federer !

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*