Clasic 300, o performanţă concertistică inegalabilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2012

Spectacolul de gală Clasic 300 a fost admirat de peste 2.000 de iubitori ai muzicii simfonice.

Spectacol de elită

Sâmbătă, 2 iunie, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” a avut loc Spectacolul de Gală „Clasic 300” în cadrul  Iaşi Educational Trade Show – IETS, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Iaşi. Timp de două ore peste 2.000 de ieşeni au fost martorii unui spectacol unic în capitala Moldovei, cu invitaţi speciali, momente inedite, muzică şi lumină. Spectacolul a avut ca obiectiv susţinerea Educaţiei, ca resursă principală a oraşului Iaşi şi recunoaşterea şi aprecierea valorilor oraşului în Educaţie. Evenimentul a reprezintat o platformă de evidenţiere şi recompensare într-un cadru festiv a celor mai importante valori ale educaţiei ieşene care s-au remarcat pe parcursul anului, atât masteranzi cât şi studenţi.

Nume celebre ale scenei lirice

Reprezentaţia a fost susţinută de orchestra şi Corul „Gavriil Musicescu” ale Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi care au adus în faţa spectatorilor, într-un regal de muzică şi lumină, mari nume ale vieţii artistice contemporane, precum îndrăgita soprană Mioara Cortez şi reputatul violonist Gabriel Croitoru, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi români de peste hotare, dirijorul Sabin Păutza. „La cât de mult iubesc Iaşul şi la cât de mult cunosc acest public cald şi bun nu trebuia să revin decât într-un super-concert. Aşa mi se pare normal. Aştept cu mare plăcere să mă întâlnesc cu Filarmonica din Iaşi, cu dirijorul Sabin Păutza, căruia i-am cântat multe compoziţii cu mare dragoste”, a declarat soprana Mioara Cortez venită la Iaşi cu ocazia Spectacolului de Gală „Clasic 300”.

Burse pentru studenţi

Aproape 2.000 de spectatori, personalităţi ale vieţii culturale, academice, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai administraţiei locale s-au bucurat de acordurile ariilor celebre din muzica lumii într-un ambient unic în spaţiul cultural ieşean şi naţional. Programul care a durat aproape două ore a fost alcătuit chiar de maestrul Sabin Păutza care a alternat piesele cu un ritm mai lent cu cele allegro, piesele clasice cu cele tradiţionale sau chiar moderne.

În deschiderea Spectacolului de Gală „Clasic 300” pe scena amplasată în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” au urcat cei mai merituoşi studenţi ai centrului universitar Iaşi pentru a primi burse din partea reprezentanţilor mediului de afaceri.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*