Circulaţia la Hala Centrală a fost reluată pe ambele sensuri

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/08/2011

Şoferii pot circula din această săptămână în condiţii normale pe bulevardul Anastasie Panu, după ce municipalitatea ieşeană a redeschis traficul pentru autovehicule pe ambele sensuri de mers.

Lucrările pentru finalizarea pasajului de la Hala Centrală se află în ultima fază şi se vor încheia în luna octombrie a acestui an, după ce muncitorii firmei Conest au acoperit pasajul subteran şi au finalizat astfel asfaltarea pe sensul de mers Hotel Europa-Fisc.

Deşi traficul în zonă se desfăşoară fără probleme, şoferii care circulă pe bulevardul Anastasie Panu trebuie să fie în continuare atenţi pentru că în zonă a rămas şantierul deschis de muncitorii Martin Rose în mijlocul carosabilului pentru amenajarea liniilor de tramvai, care între timp a fost extins de la Palatul Culturii până în dreptul Direcţiei de Finanţe, pentru a face legătura cu lucrările din faţa Halei Centrale şi ulterior cu cele dinspre strada Elena Doamna. Firma Martin Rose reface calea de rulare pe tronsonul strada Palat – Elena Doamna, astfel ca luna următoare tramvaiele să poată circula din nou pe legătura Podu Roş – Tg Cucu.

Primarul Gheorghe Nichita a vizitat şantierele de pe strada Anastasie Panu pentru a verifica stadiul lucrărilor la linia de tramvai şi la planşeul pasajului subteran Hala Centrală, acesta solicitând ca ritmul de lucru să fie susţinut pentru finalizarea la termen a celor 2 obiective.

Pentru perioada următoare sunt programate lucrările de finisaj şi amenajare din interiorul pasajului, care urmează a fi executate în funcţie de banii disponibili în bugetul municipalităţii, pentru modernizarea întregii zone, avându-se în vedere inclusiv refacerea pavimentului de pe esplanada Hala Centrală.

Pasajul subteran Hala Centrală a fost extins în urma descoperirii ruinelor unui vechi han, acestea fiind acum conservate în interiorul pasajului. Odată cu extinderea s-a creat spaţiu care urmează să găzduiască librării, cafenele, spaţii comerciale.

„În luna septembrie vor fi definitivate lucrările din exteriorul pasajului şi va fi refăcut carosabilul. În funcţie de cum vor veni fondurile europene, vom putea disponibiliza sume pentru lucrările de interior. Va trebui să vorbesc cu proiectantul, pentru că spaţiile din interior sunt foarte generoase şi trebuie să vedem cum putem să le amenajăm pentru a găzdui spaţii comerciale. Circulaţia cu tramvaiul pe legătura Podu Roş – Tg Cucu va fi reluată de luna viitoare ”,  spune primarul Gheorghe Nichita.

Comments

comments1 Comentariu

  1. eu

    si zici ca asta n-are treaba cu alegerile ce vor urma…
*