CET Iaşi anunţă decalarea termenului de reluare a furnizării apei calde menajere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/06/2010

CET Iaşi îşi cere public scuze pentru faptul că nu va putea relua furnizarea apei calde menajere, deşi revizia anuală a sistemului de termoficare a fost finalizată. Probleme mai sunt cu furnizorul de gaze naturale SNGN Romgaz Mediaş în privinţa achitării facturilor restante.

Având în vedere nivelul redus al încasărilor precum şi sechestrul pus de ANAF,  S.C. CET IASI S.A. a fost în imposibilitatea de a achita facturile restante la ROMGAZ Mediaş – se anunţă în comunicatul de presă al societăţii.

Conducerea CET Iaşi informează că pentru data de marţi, 22 iunie 2010, este programată o întâlnire cu reprezentanţii furnizorului de gaze naturale la Primăria Municipiului Iaşi. După finalizarea negocierilor va putea fi comunicată data reluării furnizării apei calde menajere.

Comments

comments

Categoria: CET

Cuvinte cheie: , , , , ,7 Comentarii

 1. Cristina

  Isi face public scuze?Avem nevoie de apa calda nu de scuze si de intarzieri.

 2. cristina

  MINCINOSILOR, CAT MAI AVETI DE GAND SA NE MINTITI, DUPA CE VA-TI UMPLUT BUZUNARELE SI BURTILE MCARE NU VA MAI INCAP PE USA…
  CEI CARE AU ACHITAT LA ZI, CE RASPUNS LE DATI?
  SUNTETI NISTE CRETINI IMPUTITI, SA NU AJUNGETI ZIUA DE MAINE ASA CUM SE INTAMPLA CU FOARTE MULTI OAMENI DIN CAUZA VOASTRA!
  SA VA FIE RUSINE PUTUROSILOR SI NESATUILOR!

 3. elena

  e bataie de joc si numai la noi se putea-ntampla asa ceva…cum sa stai fara apa calda pste 2 sapt in miezul verii?!!!rusineee!!!

 4. fl

  ce scuze,crezi ca sunt de ajuns..vedeti de ce va pierdeti clintii si de ce sunteti in faliment

 5. Curierul de Iasi

  Din pacate, CET Iasi se afla in acest moment intr-o situatie care nu ii permite sa furnizeze apa calda pentru populatie si intelegem nemultumirile dumneavoastra.

  Practic, in acest moment CET Iasi este blocat de 2 organisme ale statului, Romgaz si ANAF. ANAF a pus poprire pe conturile societatii din cauza datoriilor istorice, banii platiti saptamana trecuta de CET Iasi catre Romgaz au fost incasati de ANAF, iar Romgaz a oprit furnizarea gazului metan.

  Municipalitatea face in acest moment eforturi pentru deblocarea situatiei, miercuri fiind programata o intalnire cu conducerea Romgaz pentru reesalonarea datoriilor existente si repornirea alimentarii cu gaz a CET.

  Este nevoie insa de o decizie si interventie la nivel guvernamental pentru deblocarea completa a situatiei si reluarea furnizarii de apa calda catre populatia Iasului.

  Pe de alta parte, exista si o serie de cauze independente de vointa noastra,care trebuie mentionate ca si explicatie pentru aceasta situatie nedorita in care a ajuns societatea ieseana:

  1. Societatea CET Iasi a fost preluata de administratia locala de la Guvern la 31.05.2002, inregistrand la acea data pierderi de oeste 20 milioane de RON si datorii catre furnizori de circa 88 milioane de ron.

  2. Societatea CET Iasi functioneaza de foarte multi ani cu pierderi programate, provenite din diferenta de cost intre pretul de productie si pretul de vanzare al gigacaloriei si energiei electrice, datorita reglementarilor stabilite de agentiile guvernamentale ANRE si ANRSC. Astfel, la fiecare Gcal produsa, CET Iasi pierde 100 de lei, iar la fiecare MWh alti 104 lei. In consecinta, pierderile acumulate au crescut permanent, ducand la situatia existenta.

  3. In aceasta situatie se afla aproape TOATE CET-urile din tara, datoriile acestora aflandu-se intr-o permanenta crestere, din cauza pretului reglementat de ANRE si ANRSC. Desi municipiul Iasi a fost initiatorul unor masuri pentru redresarea CET-urilor din intreaga tara, comisia guvernamentala formata in urma acestei initiative nu a dus la masuri concrete pentru redresarea situatiei.

  4. Desi toate CET-urile din tara inregistreaza datorii la furnizori, doar la Iasi Romgaz a sistat furnizarea de gaz.

  5. CET Iasi a achitat 2.6 milioane de lei catre Romgaz din totalul datoriei de 11 milioane de lei, insa banii au fost incasati de ANAF, care a pus poprire pe conturile societatii iesene. Aceasta situatie face ca orice plata facuta de CET sa intre in contul ANAF si nu al furnizorului Romgaz, din pacate statul roman intelegand sa trateze un furnizor de servicii indispensabile populatiei ca pe oricare alt agent economic.

  6. Datoriile neincasate de CET Iasi de la populatie sunt de peste 37 milioane de lei, fara penalitati.

 6. Base

  Stau de doua saptamani fara apa calda si nimeni nu face nik ,asta numai in Romania putea sa se intample .Spune-au ca de joi reaiau furnizarea de apa calda….[comentariu moderat] .

 7. simo

  din pacate traim intr-o tara in care statul, cel care ar trebui sa dicteze bunul mers al treburilor, nu face decat sa fure, sa umileasca, sa jacmaneasca, sa incalce legile, si asta la modul cel mai grosolan cu putinta …(cand spun stat , ma refer la persoanele care conduc toate institutiile statului,…de la presedinte pana la ultimul reprezentant in teritoriu), asa ca eu , un cetatean care nu am nici o datorie la stat, nu am avut niciodata, cum as putea sa ascult aberatiile unor nesimtiti si semianalfabeti (a sa fiu eleganta), care vin fara elementarul bun simt sa ne spuna noua cat se chinuie ei sa ne rezolve problemele…..rusine, as muri de rusine sa mai dau ochii cu cetatenii . Dar nu e cazul la ei, principala grija zilele trecute era care sa anunte vestea si sa se laude cu realizarea ; sunteti PENIBILI SI JENANTI….[ comentariu moderat ]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*