Cercetarea are o nouă casă: Centrul Tehnologic Regional

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/08/2014

Marţi, 5 august, primarul Gheorghe Nichita a inaugurat Centrul Tehnologic Regional, edificiu destinat cercetării, inovaţiei şi transferului tehnologic. Ridicat în zona CUG, centrul nou inaugurat completează complexul de spaţii dedicate firmelor ce doresc să îşi înceapă activitatea la Iaşi. Spaţiile de birouri, laboratoare şi hale de producţie vor fi scoase la licitaţie pentru închiriere în aproximativ două săptămâni.

ctr (3)

Inaugurarea Centrului Tehnologic Regional marchează un nou proiect european finalizat în municipiu. Cu o valoare totală de aproximativ 18,3 milioane lei, fără TVA, noul edificiu face parte din proiectele principale ale municipiului, finanţate din fonduri nerambursabile şi are drept scop dezvoltarea economică.

ctr (5)

Sunt deja firme interesate
Primarul Nichita a punctat importanţa acestei investiţii. „Aşteptăm aici firme din Iaşi şi din toată regiunea Moldovei, care pot găsi toate facilităţile necesare pentru afacerea lor. Sunt deja două firme interesate, dar exact câte societăţi îşi vor avea aici sediul se va stabili în urma licitaţiilor de închiriere. Avem un spaţiu modern ce poate găzdui firme şi societăţi implicate în activitatea de cercetare tehnologică. Este o ocazie pentru a pune în evidenţă centrul universitar ieşean şi specialiştii care se pregătesc aici, pentru a lansa produse inovative”, a declarat primarul Gheorghe Nichita la inaugurare.

Complexul este structurat în patru corpuri de clădire, corpul principal fiind destinat activităţilor de birou, iar celelalte trei funcţionând ca hale de producţie şi laboratoare de cercetare. În total, clădirea dispune de 28 de birouri, o parcare, un spaţiu de relaxare, o sală de şedinţe şi 25 de spaţii pentru microproducţie. Centrul va oferi servicii de închiriere de spaţii atât pentru cercetare şi transfer tehnologic, cât şi pentru aplicaţii practice şi activităţi de laborator.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*