Cele trei ţinte ale Dalkia Termo: confort, siguranţă, preţ suportabil

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/11/2012

Noul operator de termoficare, Dalkia Termo Iaşi, a prezentat modul de funcţionare a sistemului centralizat pentru această iarnă şi planurile de viitor. Oficialii societăţii promit clienţilor siguranţa furnizării serviciului, cât mai puţine întreruperi şi un preţ suportabil.

O nouă abordare

Sistemul centralizat de termoficare vine în această iarnă cu o nouă abordare ce doreşte să recâştige încrederea ieşenilor. Noul operator de termoficare din municipiu, Dalkia Termo Iaşi a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă modul de funcţionare a serviciului, planurile de investiţii şi avantajele termoficării centralizate. „Avem experienţa necesară şi cunoştinţele pentru un management performant al sistemului de termoficare. Operăm de 20 de ani în România şi compania noastră asigură, la Ploieşti, cel mai mic preţ al gigacaloriei din ţară. Şi la Iaşi avem în vedere reducerea preţului de producţie pentru un tarif cât mai mic pentru clienţi. Cel mai important este garanţia confortului clienţilor, o relaţie mult mai bună, siguranţa şi securitatea serviciului şi un preţ suportabil pentru populaţie”, a spus Gilles Humbert, preşedintele directoratului Dalkia.

Monitorizarea Primăriei

Dalkia Termo Iaşi a preluat efectiv termoficarea Iaşului în această lună, odată cu finalizarea procedurilor de avizare din partea autorităţilor naţionale. Firma va asigura acest serviciu în viitorii 20 de ani. „De pe 12 noiembrie, municipalitatea a predat gestionarea serviciului către un operator puternic care are experienţa unui management eficient. Avem certitudinea acum că nu vor mai fi problemele din anii trecuţi. Datoria faţă de cetăţeni continuă. Avem obligaţii faţă de consumatori, faţă de cetăţenii Iaşului şi vom monitoriza şi controla activitatea operatorului pentru a avea garanţia unui serviciu de calitate, cât mai aproape de clienţi. Administraţia locală va susţine în continuare sistemul de termoficare, atât cu subvenţiile la preţul gigacaloriei cât şi prin ajutoarele de încălzire”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Dalkia Termo Iasi a prezentat noua abordare a termoficarii

450 milioane lei investiţii

Dalkia Termo Iaşi pregăteşte investiţii importante în retehnologizarea centralelor şi în întreţinerea sistemului. În următorii ani, termoficarea municipiului va beneficia de fonduri de aproxiamtiv 450 milioane lei. Jumătate din această sumă va proveni din fondurile europene accesate de municipalitate pe proiecte de protecţie a mediului şi investiţii în producţie. Cealaltă jumătate va fi acoperită din fondurile Dalkia şi va fi îndreptată spre mentenanţa reţelelor de transport şi distribuţie. Pentru pregătirea acestui sezon rece, Dalkia a demarat şi finalizat 400 de lucrări atât în cadrul centralelor cât şi la conductele de distribuţie a agentului termic. „Nu putem promite că nu vom avea incidente, dar prin reparaţiile din această vară şi prin pregătirea echipelor de intervenţie vom limita impactul asupra consumatorilor. Vom avea mult mai puţine întreruperi decât iarna trecută”, a asigurat Gilles Humbert.

Contorizare individuală

În anii trecuţi, o mare problemă a sistemului centralizat de termoficare a fost repartiţia costurilor în cadrul asociaţiei de proprietari. Pentru o mai bună gestiune a facturilor clienţilor finali, Dalkia Termo Iaşi a demarat o serie de întâlniri cu asociaţiile de proprietari şi firmele de repartitoare, asigurând sprijin şi consultanţă pentru calcularea corectă a facturilor. Pe de altă parte, a fost demarat un proiect de anvergură pentru contorizarea individuală a 50.000 de apartamente, proiect care oferă consumatorilor independenţă totală în gestionarea consumului. „Suntem la începutul acestui program, fiind demarată proiectarea. Sperăm ca anul viitor să avem indicatorii tehnico- economici care să arate nivelul investiţiei necesare şi apoi să identificăm sursele de finanţare”, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*