Cei mai importanţi actori din industria IT & Outsourcing, premiaţi la Gala PIN

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/05/2019

 

Primarul Mihai Chirica a participat marți, 22 mai, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor PIN. Evenimentul, la care au participat circa 300 de lideri de opinie din domeniu (manageri IT, antreprenori, mediul universitari, instituții publice, asociații studențești relevante etc.), este organizat anual şi răsplătește ccompaniile de succes, start-up-urile inovatoare, antreprenoriatul creativ, evenimentele comunitare relevante, precum şi proiectele durabile ale mediului academic. Ediția din acest an a avut în vedere în principal femeile de afaceri din tehnologie (#WomeninTechnology), acestora fiindu-le rezervate două categorii speciale. Juriul, format din 29 de lideri de opinie şi stakeholderi în industria IT & Outsourcing, au decis ca premiile să ajungă în acest an la mai multe companii de profil.

În cadrul evenimentului menționat, edilul Municipiului Iași a înmânat omului de afaceri Dan Zaharia, CEO Fab Lab Iași și totodată principalul organizator al Galei Premiilor PIN 2019, Ordinul Centenar, distincția fiind „o formă de recunoaștere a muncii consecvente pentru binele acestui oraș”.

 

Câștigătorii PIN 2019

Premiul de la categoria „Office Fit-out of the Year”, care premiază cele mai reuşite proiecte de amenajare a birourilor, a fost acordat companiei „ENDAVA”, la categoria „Education Program of the Year”, acordat pentru proiecte educaţionale cu impact în comunitate, proiectului „ŞCOALA INFORMAL| DE IT”, iar la categoria „Top Employer Branding Initiative”, care se adresează companiei cu cel mai activ program de marketing pentru brandul de angajator, companiei „CENTRIC”.

La categoria „Emerging City of the Year in Eastern Romania”, care premiază oraşul cu cea mai mare ascensiune pentru industria ITO, a fost premiat oraşul Suceava (premiul nu putea fi acordat Municipiului Iași), iar la categoria „Best ITO initiative in Republic of Moldova” „MOLDOVA IT PARK”.

Un alt premiu a fost oferit companiilor ITO care au deschis birouri în Iaşi şi s-au implicat în dezvoltarea comunităţii tehnologice. Astfel, la categoria „New Entrant of the Year” premiul a ajuns la „OSRAM CONTINENTAL”, iar la categoria „Start-up of the Year” premiul la „PIXTELLER”.

Compania IT a anului a fost declarată „CRF HEALTH”, fiind analizată, pe lângă performanţele de business, şi activităţile dedicate angajaţilor şi comunităţii, iar „Outsourcing Company of the Year” a fost declarată compania „SCC SERVICES ROMANIA”.

Pe lângă premiile acordate proiectelor sau companiilor, în cadrul Galei au fost premiaţi manageri sau oameni de afaceri. Astfel, Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat lectorului universitar dr. Marcel Roman, directorul departamentului Matematică – Informatică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, iar managerul anului 2018 a fost declarat Gabriel Manole, director al OSRAM Continental.

La secţiunea Premii speciale, Premiul special al juriului, care se acordă iniţiativelor cu impact semnificativ pentru creşterea gradului de atractivitate a regiunii şi dezvoltarea industriei de ITO, a fost acordat proiectului SILK DISTRICT – powered by Prime Kapital, iar la categoria „Corporate Woman of the Year”, care se adresează femeilor manager în companii ITO, câştigătoare a fost desemnată Raluca Moiseanu de la Product Owner Lead TiVo România. La categoria „Femeia antreprenor a anului” a fost desemnată Georgiana Dragomir, CEO Grapefruit.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*