Caravana TIFF ajunge la Iaşi în luna august

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/07/2014

Proiecţiile de film în aer liber revin la Iaşi la începutul lunii august. Caravana Filmelor TIFF, aflată la cea de-a V-a ediţie ajunge la Iaşi pe 5 şi 6 august. Filmele vor putea fi vizionate la Palas Mall, de la ora 21.45.  Ediţia din acest an se desfăşoară în intervalul 8 iulie – 7 septembrie 2014 şi cuprinde 10 destinaţii.

Afis_CaravanaIASI_50x70cmCinema de calitate
Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul şi Odessa, caravana aduce în atenţia publicului filme de succes, premiate la TIFF, punând accent totodată pe cele mai iubite filme romaneşti ale anului. Proiectul îşi propune să ofere oamenilor experienţa cinema-ului de calitate. Alături de celelalte caravane din ţările partenere, evenimentul ajută la popularizarea celei de-a șaptea arte și la promovarea unor filme românești care încă nu sunt cunoscute pe deplin în toată țara. „Fiecare ediţie s-a dovedit a fi un succes, iniţiativa noastră a fost primită cu interes şi sperăm că și în acest an Caravana va fi apreciată de public”, a declarat Tudor Giurgiu, președinte TIFF. La ediţia de anul trecut, peste 30.000 de spectatori din 14 oraşe au participat la proiecţiile de filme.

Proiecţiile de la Iaşi
Cu sprijinul Palas Mall Iaşi, timp de două zile, în perioada 05 august – 06 august, în Parc Palas, Piaţeta  Patinoar, de la ora 21.45, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2014.

  • Marţi, 05 august – „Bucureşti unde eşti” (regia Vlad Petri)
    La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.
  • Miercuri, 06 august – „Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen)
    Totul se întâmplă într-o singură noapte. O noapte banală pentru el, dar una ieşită din comun pentru ea. Nu îşi dau seama, dar după această unică noapte vor fi legaţi pentru totdeauna. “Stockholm” este câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.

Intrarea este liberă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*