Campionatul European de Şah pentru Tineret, un succes pentru Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/07/2011

Campionatul European de Şah pentru echipe de tineret desfăşurat în perioada 14-22 iulie la Sala Polivalentă din Iaşi este un succes, spun organizatorii.

Peste 70 de tineri şahişti din 20 de echipe reprezentând Irlanda, Israel, Polonia, Moldova, Germania, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Slovenia, Croaţia şi România s-au aflat zilele acestea în capitala Moldovei, în cea mai mare manifestare sportivă de şah organizată în România la acest nivel.

„Sunt extrem de onorat că putem organiza acest campionat la Iaşi. Anul viitor ne pregătim să organizăm Campionatul Mondial de Şah pentru Şcolari si va trebui să putem găzdui 5-600 de jucători din 30 de ţări. Avem peste 50.000 de jucători de şah în judeţul Iaşi şi anual 5.000 de copii sunt iniţiaţi în acest joc. Iar rezultatele se văd – anul trecut, ieşenii au câştigat 67 de medalii, dintre care 12 la concursuri internaţionale. Manifestările legate de şah sunt un pilon important de susţinere pentru candidatura Iaşului la titlul de oraş European al sportului în anul 2012″, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Edilul-şef al Iaşului a primit miercuri la Palatul Roznovanu o delegaţie internaţională condusă de bulgarul Silvio Danailov – preşedintele European Chess Union ( ECU – Federaţia Europeană de Şah ). Importanţii oaspeţi s-au aflat în premieră la Iaşi, Campionatul European de Şah fiind completat şi de Şedinţa Board-ului ECU, care are loc în perioada 19 – 22 iulie, din delegaţie făcând parte şi Boris Kutin (Slovenia), preşedinte onorific al ECU, Tomasz Sielicki (Polonia), Ion-Şerban Dobronăuţeanu, vicepreşedinte, Sava Stoisavljevic (Serbia), secretar general, Almog Burstein (Israel), Jean-Claude Moingt (Franţa), Theodoros Tsorbatzoglou (Grecia), Kurt Gretener (Elveţia), Vladimir Sakotic (Serbia), director executive şi Dr. Dirk J.A. De Ridder (Belgia).

Campionatul European de Şah pentru echipe de tineret este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean,, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi, CS Politehnica Iaşi, Direcţia de Sport şi Tineret a Judeţului Iaşi şi Universitatea „Petre Andrei” Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*