Campionat internaţional de gătit, în premieră la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/03/2011

În Piaţa Unirii, se va încerca stabilirea unui  record mondial: cea mai mare tocană de pui cu ciuperci

Sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 martie, Piaţa Unirii va găzdui un festin culinar. Cupa Moldovei la gătit este organizată pentru prima oară la Iaşi, competiţie culinară din cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber. Maeştri bucătari, dar şi amatori vor prezenta juriului cele mai reuşite produse culinare, de la mâncare rece, la grătare sau dulciuri.

La Iaşi sunt aşteptaţi aproximativ 45 de participanţi. Competiţia începe la ora 8 sâmbătă, bucătarii profesionişti sau amatori ocupând standurile puse la dispoziţie de organizatori. Pentru câştigarea trofeelor competiţiei, bucătarii trebuie să impresioneze juriul internaţional. Vor conta atât gustul preparatelor dar şi modalitatea de prezentare, aspectul bucătarului şi al standului şi, nu în ultimul rând alegerea vinului potrivit pentru felul pregătit.

Se coace recordul mondial la tocana de pui

Sâmbătă de la ora 15, va începe pregătirea celei mai mari tocane de pui cu ciuperci din lume în încercarea de a stabili un record mondial. Bucătarii vor găti, iar ieşenii prezenţi vor putea gusta din tocăniţa de pui şi astfel vor contribui la stabilirea recordului.

Organizatorii au estimat ca certificarea recordului să aibă loc în jurul orei 18. Ziua nu se va termina însă, pentru vizitatori fiind programate demonstraţii culinare cu cu Maestrul Antonio Pasarrelli şi cu  Maestrul Irina Hriapcă (Iaşi). Ziua de duminică se va desfăşura în mod similar. Concurenţii se vor întrece în preparate, iar de la ora 16 sunt programate demonstraţii cu Maestrul Cornelia Ghişoi, Maeştrii Odeh Abu şi Sarkis Yacoubian (Israel), Maestrul Jyrki Yli – Uotila (Finlanda). Seara va fi încheiată cu parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea şi un concert de muzică.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*