Campioană europeană la tenis de masă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/06/2013

Ieşeanca Maria Gaftea a câştigat medalia de bronz la proba de simplu şi cea de aur la dublu în cadrul Campionatului European de tenis de masă pentru veterani, desfăşurat în perioada 27 mai – 1 iunie la Bremen, Germania

În proba de dublu, Maria Gaftea (foto stânga) a reuşit să câştige titlul european, făcând echipă cu Marina Vintila Popa

Concurenţă mare

Competiţia a reunit un număr considerabil de jucători, aproximativ 2.900. Gaftea a participat la secţiunea rezervată competitorilor cu vârsta de 50 de ani, împreună cu alţi 200 de sportivi. “Am început mai greu, am fost a doua în grupă, intrând pe tabloul principal de 128. Aici m-am mobilizat şi în toate cele cinci meciuri până la semifinală nu am mai pierdut nici un set. În semifinală însă am avut ghinionul să fiu pe partea favoritei nr. 1 a turneului, Jing Tian Zorner, o chinezoaică naturalizată în Germania”, a declarat Gaftea.

În schimb, în proba de dublu, Maria Gaftea a reuşit să câştige titlul european, făcând echipă cu Marina Vintila Popa. Ieşeanca plănuieşte participarea la alte concursuri internaţionale de profil. “Acum mă pregătesc pentru superliga din campionatul naţional, dar mai am în plan să particip în toamnă la un turneu pentru veterani din Turcia, iar anul viitor la Campionatul Mondial din Noua Zeelandă”, a explicat aceasta. Participarea Mariei Gaftea la concursul de la Bremen a fost sprijinită şi de Fundaţia Sportul Ieşean, fundaţie orientată către performanţa sportului de masă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*