Campanie pentru punerea în legaliate a persoanelor cu acte de identitate expirate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/01/2012

În această perioadă, poliţiştii locali din cadrul Biroului Evidenţa Persoanelor desfăşoară o amplă campanie pentru punerea în legaliate a persoanelor cu acte de identitate expirate , precum şi a minorilor cu vârsta peste 14 ani, care nu deţin acte de identitate. Acestă acţiune se desfăşoară conform atribuţiilor pe care poliţiştii locali le au potrivit Legii Poliţiei Locale şi în urma protocolului de colaborare încheiat între Directia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi şi instituţia Politiei Locale.

Cu această ocazie, poliţiştii locali în baza datelor furnizate de către D.L.E.P. Iaşi procedează la informarea unui număr de 1485 persoane cu privire la faptul că termenul de valabilitate a cărţilor de identitate a expirat şi este necesar să dispună măsuri de preschimbare a acestora. De asemenea, aceeaşi procedură este aplicată şi pentru un număr 245 de minori, care deşi au împlinit vârsta de 14 ani nu deţin acte de identitate.

De menţionat faptul că pe parcursul anului trecut, în acelaşi context poliţiştii locali au mai desfăşurat astfel de campanii, ocazie cu care 5.100 de persoane au fost informate ca în cel mai scurt timp să dispună măsurile necesare pentru a intra în legalitate. În plus, conform prevederilor legale, lucrătorii instituţiei noastre au acţionat şi pentru înmânarea unui număr de 2.100 cărţi de alegător pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*