Campanie ecologică de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/06/2019

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Iași, care va avea loc în perioada 3 – 7 iunie 2019.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Iași și Serviciul Local de Colectare Iași, alături de partenerii locali SalubrIS, Garda de Mediu Iași, APM Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad”, Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Iași, Palatul Copiilor Iași și Fabrica de Print, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cei interesaţi de acțiunea de colectare din Iași pot suna la TelVerde 0800 444 800 (disponibil zilnic între orele 9.00-17.00) sau la 0746528032 (număr cu tarif normal, disponibil zilnic după ora 17.00) pentru preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice sau pot veni între orele 10:00 -15:00, la punctele provizorii de colectare amenajate în următoarele locuri din oraș:

  • Sediul SC Salubris S.A., Șoseaua Națională nr. 43
  • Centrul de cartier Tătărași, Str. Vasile Lupu nr. 8
  • Centrul de cartier Alexandru cel Bun, Str. Tabacului nr. 18
  • Centrul de cartier Nicolina, Str. Petre Țuțea nr. 2
  • Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34
  • Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22
  • Centrul permanent de Colectare DEEE Iași, Strada Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră, în intervalul orar 09.00 – 19.00

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare.

Tombola va avea loc pe 8 iunie 2019, la Centrul permanent de Colectare DEEE Iași situate pe strada Pompei nr.3, începând cu ora 12:00. Premiile sunt: trei aspiratoare, 5 cuptoare cu microunde digitale, 5 mixere, 5 mașini de călcat și 10 truse accesorii scule.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Iași, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800 (disponibil zilnic între orele 9.00-17.00), asigură permanent preluarea

gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!

Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.ro,

http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

Comments

comments

Categoria: ecologie,Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*