Campanie de informare despre colectarea selectivă în Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/09/2010

În această lună la Iaşi se desfăşoară campania de informare şi educare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje: “Colectează selectiv! Deşeurile de ambalaje se reciclează!”.

Campania lansată de  Eco-Rom Ambalaje pe data de 9 septembrie 2010 îşi propune să informeze populaţia asupra importanţei şi necesităţii colectării selective a deşeurilor de ambalaje generate în gospodării, şi care are ca scop reciclarea.

În cadrul acestei campaniei ieşenii pot participa la concursul cu premii: “Tu ce deşeuri de ambalaje ai generat astăzi?”. Concurenţii sunt invitaţi să numească 5 deşeuri de ambalaje reciclabile diferite. Dacă cele 5 răspunsuri sunt corecte, concurentul intră automat în tragerea la sorţi care va avea loc la finalul campaniei şi în urma căreia vor fi oferite 50 de biciclete, unui număr de tot atâţia câştigători. Înscrierea la concurs se poate face on-line, pe site-ul campaniei: www.colecteazaselectiv.ro sau prin sms la numărul 1873 (număr cu tarif normal, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă).

“Identificarea deşeurilor de ambalaje este primul pas în circuitul reciclării. A recunoşte un deşeu de ambalaj, de fiecare dată când îl foloseşti, înseamnă să conştientizezi existenţa lui şi faptul că el nu este gunoi, ci trebuie să fie reciclat. Considerăm că acesta este primul pas în eforturile de a informa, educa şi conştientiza românii cu privire la importanţa colectării selective, pentru a-i determina astfel pe cât mai mulţi dintre noi să depună deşeurile de ambalaje separat de gunoiul menajer. Lucru care este cu atât mai important cu cât, în România, 60% din deşeurile de ambalaje sunt generate de populaţie.”, a declarat Mugurel Rădulescu, Preşedinte Eco-Rom Ambalaje.

Campania se va desfăşoara până la data de 3 octombrie 2010  atât la Iaşi cât şi în alte 16 oraşe din ţară: Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Mangalia, Mediaş, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmaţiei, Slobozia, Tulcea, Zalău şi Bucureşti.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*