Campanie de colectare a deşeurilor electrocasnice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/10/2012

Sâmbătă, 6 octombrie, ieşenii au la dispoziţie 19 puncte de colectare pentru a scăpa de aparatele electrice vechi. În plus, fiecare deşeu electric predat oferă posibilitatea participării la o tombolă.

„Trimite-le la plimbare”

Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Salubris SA oraganizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice. În cadrul campaniei naţionale „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare” vor fi deschise 19 puncte provizorii de colectare. Deşeurile voluminoase beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu. Pentru programarea comenzilor de preluare de la domiciliu, cetăţenii au la dispoziţie numerele de telefon 0765.622.140 şi 0721.023.521, care vor funcţiona inclusiv sâmbătă, 6 octombrie, între orele 9 -16.

Premii consistente

Ieşenii care vor participa la acţiunea de colectare şi vor depune aparate vechi sau uzate vor fi înscrişi la o tombolă cu premii: 5 frigidere, 5 hote, 5 friteuze, 10 DVD playere şi 10 aparate de gătit cu aburi. „Este cel de-al doilea an când organizăm o campanie de colectare la Iaşi. Dacă anul trecut am strâns 15 tone de deşeuri electrice, ne aşteptăm în acest an la o cantitate mult mai mare. Este important să ne dezvăţăm de obişnuinţa de a ţine în case aparatele vechi sau defecte, în primul rând pentru sănătatea noastră. În al doilea rând, colectarea deşeurilor de acest fel este o obligaţie a legislaţiei europene care prevede colectarea a cel puţin 4 kg pe cap de locuitor. Acum, în România se colectează aproximativ 1 kg pe cap de locuitor”, a precizat Andreea Ibriceanu, reprezentatul RoRec.

…………………….

Centrele de colectare:

Sediul SC Salubris, Şos. Naţională nr.43

Parcarea CET Iaşi, vizavi de magazinul Baumax

Şcoala nr. 2 Veronica Micle

Şcoala nr. 3 Al. Vlahuţă

Şcoala nr. 4 Ionel Teodoreanu

Şcoala nr .7 Nicolae Tonitza

Şcoala nr. 16 Mircea Cel Bătrân

Şcoala nr. 17 Ion Creangă

Şcoala nr 18 C. Conachi

Şcoala nr 9 Elena Cuza

Şcoala nr. 25 Miron Costin

Scoala nr. 34 Ion Simionescu

Şcoala nr. 36 Vasile Conta

Şcoala nr. 40 Alecu Russo

Şcoala nr. 42 Nicolae Iorga

Şcoala nr. 43 Dimitrie Sturza

Colegiul Naţional Emil Racoviţă

Grup Scolar Radu Cernătescu

Liceul Alexandru Ioan Cuza

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*