Campania de primăvară a debutat în forţă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/03/2011

Au început din această săptămână plombările la străzile principale şi marcarea rutieră. De asemenea, a demarat spălarea străzilor şi îndepărtarea materialului antiderapant. Pe de altă parte, a debutat în această perioadă şi seria de plantări şi de pregătire a spaţiilor verzi, parcurilor şi cimitirelor din oraş.

Echipele Citadin, Salubris şi ale Servicii Publice au profitat de vremea bună din această săptămână şi au început lucrările specifice ieşirii din sezonul rece. Campania de primăvară a demarat cu lucrările de reparare a străzilor, de curăţare a domeniului public şi pentru pregătirea spaţiilor verzi. Încă de week-endul trecut primele echipe ale Citadin au intrat pe străzi pentru plombarea gropilor apărute în timpul iernii. În primă instanţă, utilajele decapează zona distrusă pentru asigurarea calităţii plombelor asfaltice, care vor fi turnate la finalul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare. Pentru definitivarea cât mai repede a lucrărilor, municipalitatea a decis ca acţiunile de decapare şi plombare să se desfăşoare concentrat pe anumite zone. Mai precis, toate echipele vor lucra pe câteva străzi din acelaşi areal, după definitivarea completă trecând la o altă zonă. În această săptămână au demarat lucrările pe Bd. Independenţei – Rond Piaţa Eminescu – Bd. Copou – Str. Muzicescu şi în Şos. Nicolina – Podu Roş. În acelaşi timp cu reparaţiile carosabilului, Citadin a început şi revopsirea marcajelor rutiere precum şi montarea limitatoarelor de viteză. Prioritate la marcajele rutiere o au trecerile de pietoni.

Pe de altă parte, în această perioadă au ieşit la stradă şi utilajele Salubris SA care au ca prioritate îndepărtarea materialului antiderapant împăştiat în sezonul rece. Maşinile societăţii au început spălarea străzilor la rigolă, în marginea străzilor pentru eliminarea nisipului şi evitarea ridicării în aer a acestuia. De asemenea, echipe de muncitori au trecut la măturatul manual, încărcarea şi transportul materialului antiderapant. Pentru început, se va acţiona pe străzile principale, bulevarde intens circulate pe care, de altfel a fost împăştiat şi cea mai mare cantitate de nisip şi sare.

Campania de primăvară a intrat şi în parcurile şi spaţiile verzi ale municipiului. Servicii Publice SA a început plantările de arbor şi gard viu, dar şi lucrările de pregătire pentru plantarea florilor şi amenajarea spaţiilor verzi. Astfel au fost plantaţi arbori pe Bd. Tudor Vladimirescu, str Luca Arbore şi vor începe plantările pe str. Sf. Lazăr, str. Ciurchi şi în cartierul Tătăraşi. De asemenea, a început curăţarea parcurilor şi a esplanadelor de resturi vegetale.În această săptămână, muncitorii din subordinea municipalităţii au reparat spaţiul de joacă de pe str. Pantel, au înlocuit indicatoarele rutiere şi a început remontarea popicilor de dirijare a traficului din zona Podu de Piatră, Străpungere Silvestru, Bd. Nicolae Iorga. Campania de primăvară va continua până pe 15 mai.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*