Campania “Lecturi Urbane” şi la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/06/2010

Campania de stimulare a cititului “Lecturi urbane – Iaşi” invită ieşenii iubitori de carte să iasă din casă şi să citească în spaţiile publice pentru a se bucura de lectură într-un mod relaxant şi plăcut.

Un grup de tineri ieşeni în parteneriat cu librăriile Humanitas, Cărtureşti şi Lumen organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi prima ediţie a campaniei  „Lecturi Urbane – Iaşi”.  Evenimentul se va desfăşura pe data de 5 iunie 2010  în Piaţa Unirii începând cu ora 14.00.

Proiectul „Lecturi Urbane Iaşi” vine în completarea campaniei „Lecturi Urbane Bucureşti” desfăşurată pentru prima dată în 2009. Campania “Lecturi Urbane” are drept obiectiv principal încurajării lecturii şi promovării sale neconvenţionale în spaţiile publice şi în mijloacele de transport în comun.

Voluntarii ieşeni vor da „start cronometru”, în jurul orei 13.30, circulând cu mijloacele de transport în comun pe două trasee concomitente, unde vor citi şi iniţia conversaţii cu călătorii. Câţiva dintre voluntari vor pleca din staţia „Agronomie” cu tramvaiul 1, iar ceilalţi din staţia „Tudor” cu autobuzul 43B/.  Toţi se vor întâlni în Fundaţie şi se vor îndrepta spre Piaţa Unirii, unde vor transforma spaţiul într-o sală de lectură în aer liber. Timp de două ore, între 14.00 – 16.00, voluntarii „Lecturi Urbane – Iaşi” vor dărui cărţi şi semne de carte trecătorilor care li se vor alătura la citit.

Principiul evenimentului este: „Primeşte! Citeşte! Dăruieşte!”. Până în data de 5 iunie, se colectează cărţi în Librăria Humanitas din Centrul Comercial Felicia, în Librăria Humanitas din Piaţa Unirii, în Librăria Cărtureşti din Iulius Mall – Tudor şi în Căminul T4 – Lavinia Biberi.

Spotul de promovare

Prin aceast proiect Iaşul se alătură celorlalte oraşe susţinătoare  ale campaniei printre care Cluj, Brasov, Târgu-Mureş, Bacău, Satu-Mare.

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*