Bugetul local, dezbătut cu ieșenii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2019

Sâmbătă, 20 aprilie, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a avut loc prima dezbatere publică privind bugetul Municipiului Iași pentru anul 2019. Primarul Mihai Chirica a prezentat în fața câtorva zeci de ieșeni proiectele care vor fi implementate în acest an, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene, investiții care vizează toate domeniile de activitate, de la infrastructura rutieră și pietonală, la achiziția de tramvaie și autobuze noi, investiții în reabilitarea și modernizarea de instituții culturale, spitale, unități de învățământ, locuri de joacă pentru copii, implementarea de măsuri privind protecția mediului și a eficientizării colectării selective a deșeurilor.

Ulterior, edilul a răspuns propunerilor și întrebărilor ieșenilor, repartizând directorilor de instituții din subordinea municipalității sarcini care să vină în ajutorul ieșenilor care au cerut soluții pentru diversele probleme.

Solicitările ieșenilor

Unii cetățeni au solicitat modernizarea unor artere de circulație precum strada Timpului, strada și stradela Fântânilor, strada Păun, stradela Elena Doamna, strada Pompei, fundac Plopii fără Soț, strada Ion Gotcu și strada Nămoloasa. Primarul Mihai Chirica a subliniat că programul de modernizare a străzilor este unul amplu și trebuie dus până la capăt, însă toate propunerile cetățenilor vor fi luate în calcul și rezolvate.

Alți participanți la dezbatere au atras atenția asupra necesității amplasării suplimentare de tomberoane în Tătărași și Bucium, precum și asupra respectării regulilor privind staționarea autovehiculelor, fiind semnalate cazuri în care șoferii parchează pe spațiile verzi.

O altă dorință exprimată în cadrul ședinței a vizat intervenția societăților din subordinea municipalității pentru lucrări de întreținere sau de modernizare a spațiilor pietonale din zonele unor străzi precum Ciurchi, Buznea, Sf. Andrei sau Garabet Ibrăileanu.

În cadrul dezbaterii unii cetățenii au cerut ajutorul municipalității pentru lucrări de racordare la serviciile de utilități. Astfel de situații au fost descrise de cetățeni din zonele Cicoarei sau Bucium, unde este nevoie de rigole pentru colectarea apelor pluviale.

Următoarea ședință publică de dezbatere a proiectului bugetului local are loc luni, 22 aprilie, de la ora 17.00, iar proiectul va fi analizat și votat de Consiliul Local în ședința ordinară de miercuri, 24 aprilie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*