Bugetul Iaşului, aprobat de Consiliul Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/01/2014

Bugetul municipiului Iaşi pe anul 2014 a fost aprobat de consilierii locali întruniţi în şedinţa extraordinară de joi, 30 ianuarie. „Vreau să subliniez faptul că acest buget nu cuprinde nici o mărire de taxe şi impozite locale. Priorităţile bugetului sunt foarte clare, prin modul în care l-am întocmit încercând să acoperim toate activităţile propuse”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. sedinta cl

Bugetul are venituri estimate de 848 de milioane de lei, din care 330 de milioane reprezintă venituri proprii. Cheltuielile noului buget se ridică la 909 milioane de lei, majoritatea acestora (41,6%) fiind îndreptate către susţinerea proiectelor bazate pe fonduri europene, urmate de cheltuielile cu personalul din învăţământul preuniversitar şi asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi (21,7%) şi garanţii şi datorii de rambursat (7,5%).

În şedinţa de joi au mai fost aprobate proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr. 179 din 28.09.2012 pentru aprobarea noii valori a  indicatorilor tehnico-economici şi  a bugetului aferent proiectului  “Regenerare urbană zona Lăpuşneanu – Piaţa Unirii”, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli  pe anul 2014 al SC Tehnopolis SRL şi proiectul de hotărâre privind repartizarea excedentului Municipiului Iaşi înregistrat la 31 decembrie 2013.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*