Bani europeni pentru modernizarea cartierului Nicolina – CUG

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/06/2011

Primarul Gheorghe Nichita a semnat marţi un nou contract de finanţare cu bani europeni, în valoare de peste 20 milioane de euro * Este cel de-al cincilea proiect semnat pe Axa 1 a Programului Operaţional regional, după “Dezvoltare reţea rutieră în zona cultural-istorică şi turistică a Municipiului Iaşi”, “Dezvoltarea axei de transport Est – Vest în Municipiul Iaşi”, „Axa de dezvoltare Nord – Sud Pasaj Octav Băncilă” şi “Centrul Tehnologic Regional Iaşi” * Iaşul este în continuare pe primul loc în ţară la atragerea fondurilor europene, contractele de finanţare semnate atingând un procent de 64% din suma alocată ca pol regional de creştere economică, o sumă totală de peste 80 de milioane de euro.

Proiectul “Dezvoltare şi Reabilitare Arteră Funcţională Sud – Municipiul Iaşi” a fost semnat marţi, 21 iunie 2011 în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, de către primarul Gheorghe Nichita şi de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

“Este al cincilea contract de finanţare pe care îl semnăm pe aceasta axă şi demonstrăm încă o dată că munca pe care am efectuat-o la Primăria Municipiului Iaşi vreme de câţiva ani dă roade. Suntem în continuare pe primul loc în ţară la atragerea de fonduri europene, având semnate contracte de finanţare pentru un procent de 64% din suma totală alocată Iaşului ca pol de creştere economică. Proiectul “Dezvoltare şi Reabilitare Arteră Funcţională Sud – Municipiul Iaşi” are o valoare totală de 87.7 milioane lei, iar perioada de implementare este 21 iunie 2011 – 21 mai 2014”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

“Suntem regiunea cu cele mai multe proiecte semnate, prin municipiul Iaşi. Urmează alte proiecte care vor fi depuse până la sfârşitul anului. Regiunea Nord-Est are pe POR contracte semnate de 85% din fondurile disponibile şi vrem ca, până la sfârşitul anului, să semnăm contractile de finanţare pentru tot”, a afirmat Constantin Apostol, directorul ADRNE.

Proiectul semnat în această săptămână este finanţat prin intermediul Planului Operaţional Regional – Axa prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”. Prin intermediul său urmează a fi refăcută întreaga infrastructură stradala din cartierul Nicolina – CUG, fiind prevăzute lucrări de refacere a reţelei stradale, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru biciclişti şi amenajarea de spaţii verzi, îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier, reabilitarea pasajului subteran Nicolina, precum şi a liniei de tramvai.


Pasarela Nicolina va fi reabilitată complet

Specificaţii tehnice:

Refacerea reţelei stradale (L=3503 ml;  S. carosabil=66.193,01 mp) Str.Nicolina, Soseaua Nicolina.

Refacerea şi modernizarea tramei stradale, astfel:

– reabilitarea spaţiilor pietonale aferente străzilor reabilitate (trotuare) S= 30.103,34 mp;L=9.619m

– crearea de piste de biciclişti aferente străzilor reabilitate (Str. Nicolina + Sos Nicolina), L. pista = 3.963 m

– îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier:  19,9 km de marcaje longitudinale amenajate; 234,68 mp de marcaje transversale amenajate; 41 bucati de indicatoare rutiere amenajate

Reabilitarea unui pasaj suprateran –  pasajul suprateran Nicolina (L= 1.384 m; S=15.562,32)

Reabilitarea liniei de tramvai de pe Str.Nicolina; Sos.Nicolina: L= 7.926 ml cale simpla (suprafata platforma tramvai 19.522,44 mp)

Total spaţii verzi existente: 7.826,39 mp

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*