Axa Sud – infrastructura tramvaiului modernizată în Podu Roş

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/08/2015

Şinele de tramvai din intersecţia Podu Roş au fost montate pe poziţie. Astăzi urmează să fie turnat primul strat de beton. În acelaşi timp, a fost montată reţeaua fir-contact în CUG.

 

podu ros 45_resize

Sinele de tramvai sunt asezate pe pozitii

Revenirea tramvaielor în CUG devine realitate, infrastructura pentru transportul electric fiind în ultimele etape. Joncţiunea din Podu Roş este definitivată în ceea ce priveşte poziţionarea cupoanelor de şină şi a macazului. Liniile au fost montate atât pentru legătura spre Ţuţora, cât şi pentru legătura prin rond spre pasajul Nicolina. De asemenea este amplasată armătura structurii de susţinere şi sistemul de amortizare a vibraţiilor. În această etapă, urmează să fie realizate alinierile precise şi sudurile de legătură între cupoane. Lucrările vor continua cu turnarea plăcii de beton ce va încastra traversele şi apoi cea care cuprinde noile şine.

În paralel, în această perioadă a început şi amenajarea ultimelor peroane pentru staţiile de tramvai de pe noul traseu. Acestea sunt aferente staţiei din Podu Roş, pentru sensul de mers spre CUG fiind montate bordurile de delimitare a platformei pentru călători. Pe de altă parte, pe Şoseaua Nicolina a fost montată reţeaua fir- contact ce va alimenta electric tramvaiele.

 

Lucrări pe sensul de urcare pe pasaj

podu ros 02_resize

Au început lucrările de reabilitare pe sensul de urcare pe pasaj

La începutul acestei săptămâni au debutat lucrările de consolidare şi reabilitare a rampei dinspre Podu Roş, pe sensul de urcare pe pasaj. Excavatoarele constructorului au demarat decaparea porţiunii fostului trotuar. Pe această zonă va fi consolidată structura prin turnarea unei plăci de beton, urmând ca mai apoi întreaga zonă de carosabil să fie asfaltată. Urmare a lucrărilor, accesul autovehiculelor este restricţionat pe porţiunea dintre intersecţia cu Aleea Rozelor şi bretelele de legătură spre Bd. Nicolae Iorga. Circulaţia pe acest tonson se desfăşoară pe sectorul liniilor de tramvai, întreaga zonă de şantier fiind semnalizată. Sensul invers, de coborâre spre Podu Roş a fost reabilitat în cursul acestei luni, iar benzile de circulaţie au fost redate traficului rutier.

În aceeaşi zonă, prinde contur şi viitoarea pasarelă pietonală de pe sensul de coborâre. Aici, constructorii au turnat pilonii de susţinere şi au pregătit armătura pentru pasarela ce va fi amenajată în exteriorul zonei carosabile.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*