Axa Sud, evoluţia şantierului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/09/2015

Proiectul european de modernizare a zonei Podu Roş – Nicolina – CUG se apropie de final. Şantierul a ajuns la nivelul amenajărilor definitive, majoritatea obiectivelor fiind realizate. Pe parcursul săptămânii trecute a fost aplicat marcajul rutier pe toată lungimea străzii şi şoselei Nicolina. Urmează ca, în următoarea perioadă, să fie marcate şi trecerile de pietoni de pe traseu. De asemenea, au fost vopsite pistele de biciclişti, de pe ambele trotuare. În etapa de final, sunt în desfăşurare şi lucrările de amenajare a spaţiilor verzi de la marginea carosabilului. Servicii Publice SA a adus pământ pentru platbande, iar angajaţii societăţii vor realiza şi plantările necesare. În acelaşi timp, constructorii au terminat refacerea podului peste pârâul Nicolina. Ultimul tronson a vizat consolidarea şi asfaltarea trotuarelor de pe pod, etapă finalizată, de asemenea, săptămâna trecută.

axa sud (7)Au revenit tramvaiele
Nodul circulaţiei tramvaielor din Podu Roş a fost finalizat înainte de începerea şcolii şi astfel a putut fi reluată circulaţia pe traseele 1 şi 13. Giraţia din importanta intersecţie a fost asfaltată la nivelul stratului de binder pe toate benzile de circulaţie. După depăşirea lucrărilor de ridicare la nivel a capacelor de canal va fi turnat şi stratul de uzură în sensul giratoriu. În urma lucrărilor la linia de tramvai a fost reconfigurată zona centrală, căpătând acum formă circulară. În rond au început lucrările de amenajare a spaţiului verde câştigat astfel.

Două pasarele
Cartierele CUG şi Nicolina sunt pregătite acum pentru redeschiderea circulaţiei tramvaielor. Pe tot traseul a fost montată reţeaua fir contact şi se lucrează la finalizarea refugiilor pentru călători, mai ales pentru staţia Podu Roş. În proiect, rămâne un şantier important pe lucrările suplimentare adăugate investiţiei. În principal este vorba de realizarea rampelor pietonale în exteriorul pasajului pe partea dinspre Podu Roş. Aici, au fost eliminate trotuarele de pe pasaj şi vor fi create noi suprafeţe pietonale pe ambele sensuri prin construcţia de pasarele cu o lăţime de 3,5 metri şi care vor cuprinde şi piste de biciclişti.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Andrei

    “Două pasarele
    Cartierele CUG şi Nicolina sunt pregătite acum pentru redeschiderea circulaţiei tramvaielor. Pe tot traseul a fost montată reţeaua fir contact şi se lucrează la finalizarea refugiilor pentru călători, mai ales pentru staţia Podu Roş. În proiect, rămâne un şantier important pe lucrările suplimentare adăugate investiţiei.”

    Cum vor circula tramvaiele pe pasarela daca nu este montat niciun stalp de sustinere pentru reteaua electrica necesara alimentarii tramvaielor?
*