Axa Sud: au fost reluate lucrările pe podul Nicolina

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/01/2014

Din această săptămână, au fost reluate lucrările pe şantierul proiectului european Axa Sud, Podu Roş – CUG. Iniţial, primele lucrări din acest an erau programate la începutul primăverii, însă vremea favorabilă a permis ca noile amenajări să debuteze încă de acum. Principalele acţiuni ale constructorilor vizează continuarea lucrărilor pe pasarela Nicolina. Muncitorii au demarat decaparea benzilor de circulaţie dinspre Nicolina spre Podu Roş şi desfacerea trotuarelor de pe acelaşi sens de mers. Ca urmare a lucrărilor, pe pasarela Nicolina au intervenit din nou modificări de trafic. Circulaţia auto spre Podu Roş se desfăşoară pe sectorul liniilor de tramvai, aici fiind disponibile două benzi. În acelaşi timp, autovehiculele care se îndreaptă spre Nicolina – CUG circulă pe porţiunea modernizată anul trecut.

pod nicolina (2)

Pasajul Nicolina a intrat în lucrări de reabilitare în vara anului trecut cu sectorul dinspre sediul Vămii. Până în luna decembrie 2013, constructorii au consolidat zona, au fost turnate noi plăci de beton pentru structura pasajului şi au fost reasfaltate benzile de circulaţie. Conform planificărilor de şantier, în acest an urmează proceduri similare pe porţiunea sensului de mers spre Podu Roş, urmând ca, la final, lucrările de modernizare să ajungă şi pe zona liniilor de tramvai.

Trotuare pavate în CUG
Constructorii s-au întors la treabă şi pe sectorul din CUG. Aici, în această săptămână, a demarat pavarea trotuarelor pe tronsonul Rond Vechi – Biserica Înălţarea Domnului, pe partea dreaptă a străzii. Lucrările continuă astfel procedurile începute anul trecut. Pe parcursul lui 2013, constructorii au asfaltat întregul traseu al şoselei Nicolina din Podu Roş până în CUG şi au pregătit structura pentru montarea noilor linii de tramvai. După ce la finalul anului au fost definitivate lucrările de deviere a reţelelor de comunicaţii şi electrice, acum s-a trecut la pavarea trotuarelor.

Ce presupune investiţia
În totalitatea sa, proiectul european Axa Sud înseamnă înlocuirea a 8 kilometri linie simplă de tramvai, reabilitarea reţelei stradale pe o suprafaţă de 66.000 metri pătraţi, modernizarea trotuarelor pe 30.000 metri pătraţi şi realizarea unei piste de biciclete cu o lungime de patru kilometri. Finalizarea întregului proiect este planificată în luna iulie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 87,6 milioane lei, din care aproximativ 70 de milioane provin din fondurile europene nerambursabile.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*