Recepţie oficială la lucrările de pe Axa Culturală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/11/2013

Primăria Iaşi a consemnat, oficial, finalizarea primului mare proiect cu finanţare europeană. Vizând zona centrală a oraşului, acesta a însemnat modernizarea completă a 16 străzi cu trotuarele aferente, realizarea de piste pentru biciclişti şi înlocuirea liniilor de tramvai din Copou. „Bogăţiile acestui oraş şi cele care îl definesc cel mai bine sunt cultura şi istoria. De aceea, una din priorităţile noastre a fost refacerea infrastructurii din zona cu cea mai mare densitate de monumente şi muzee”, a descris proiectul viceprimarul Mihai Chirica, manager al Axei Culturale.

Doi ani garanţie

Proiectul european a vizat asfaltarea completă a 16 străzi din zona Copou, Sărărie, Centru, Anastasie Panu şi strada Palat. Totodată, o mare parte a bulevardului Ştefan cel Mare a fost transformată într-o esplanadă pietonală. Pe lângă refacerea completă a trotuarelor, a fost creată cea mai importantă pistă de biciclişti de până acum, cea din Copou. Pe de altă parte, pentru prima dată la lucrările de modernizare a fost inclusă realizarea de tubulaturi pentru mutarea în subteran a reţelelor de telecomunicaţii şi a celor electrice.

Recepţia lucrărilor s-a desfăşurat pe fiecare stradă în parte, acolo unde a fost cazul constructorii fiind notificaţi pentru corecturile necesare. Toate străzile modernizate beneficiază de o garanţie de doi ani, timp în care orice degradare a carosabilului sau a trotuarelor va fi remediată de constructor pe cheltuiala proprie.

Axa Culturala (12)

„Municipiul Iaşi se află într-un amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere, program început în 2005 cu fonduri de pe piaţa bancară şi continuat cu finanţări europene nerambursabile. Este un program care tratează integrat marile axe de transport în municipiu. Proiectul pe care l-am încheiat astăzi este completat cu lucrările de pe Axa Est-Vest, Păcurari – Tudor Vladimirescu şi Axa Nord – Sud care uneşte zone ce au fost până acum izolate”, Mihai Chirica, viceprimar

Cifrele proiectului:

  • 16 străzi asfaltate, cu o lungime totală de 17 km;
  • 88.000 mp trotuare modernizate
  • 10.000 mp piste de biciclişti
  • 3,6 km linie de tramvai înlocuită
  • 511 semne rutiere noi
  • 69 milioane lei – valoarea totală a lucrărilor

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*