Aviz final pentru modernizarea Ciricului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/09/2011

Cu o întârziere de 7 luni, Ministerul Mediului a aprobat reamenajarea pădurii pentru a deveni zonă de agrement.

Lucrările de modernizare şi amenajare a bazei de agrement Ciric au primit, în sfârşit şi ultima aprobare necesară. Ministerul Mediului a emis avizul de scoatere din circuitul silvic a 6,6 hectare incluse în cadrul zonei de agrement Ciric. Avizul este aşteptat de municipalitatea ieşeană de nu mai puţin de 7 luni. „Disputa politică de la începutul acestui an a întârziat nemotivat lucrările ce trebuiau începute din februarie. După analiza şi reanaliza documentaţiilor, în sfârşit ministerul a avizat proiectul nostru”, a spus primarul Gheorghe Nichita. Practic, autorităţile de mediu au avizat amenajarea a o parte din pădure ca spaţiu de agrement. Astfel din cele 22 de hectare de teren pe care se va amenaja baza, doar 6,6 hectare de pădure vor fi remodelate.

„Trebuie să se înţeleagă că nu vor fi tăiaţi toţi copacii de pe suprafaţa vizată. Terenul a fost scos din circuitul silvic pentru a permite amenajarea spaţiului de agrement, pentru construcţia drumurilor de acces şi a parcărilor. Vor fi păstraţi mulţi din arborii existenţi în cadrul spaţiilor verzi”, a explicat primarul Gheorghe Nichita. Pentru scoaterea din cirucitul sivic a terenului de la Ciric, municipalitatea va împăduri o suprafaţă de 40 de hectare. Primăria a propus şi au fost avizate două suprafeţe, una din zona Cârlig şi alta din Moara de Vânt.

Transformarea a început

Lucrările la zona de agrement Ciric au început în această primăvară. Firmele Iasicon SA, SC Acomin SA şi Leitner S.p.A au demarat construcţiile de infrastructură şi amenajare de obiective de agrement. Concret, până în acest moment sunt în curs de finalizare racordările de apă, canal şi electricitate a malului drept, construcţia unei piscine şi a locului de joacă precum şi drumurile de acces din zonă.

Valoarea contractului pentru amenajarea zonei de agrement Ciric este de 25,8 milioane de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor – primăvara anului 2013. Proiectul vizează crearea unei baze turistice moderne prin transformarea infrastrucuturii, manajarea de plaje şi piscine, înfiinţarea unor noi activităţi de agrement şi pentru mişcare sportivă. În total, proiectul ce beneficiază de finanţare europeană se ridică la o valoare de 46 milioane lei.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Barbu

    Domnule primar, sunt unul dintre iesenii care au plantat, elev fiind, copacii pe care vrei dumneata sa-i tai. Nu crezi ca inainte de a distruge padurea de la Ciric ar trebui sa cureti lacul de [comentariu moderat] deversat in lac de boierii ce si-au facut vile pe malurile lacului ?
*