Au demarat lucrările la pasajul subteran din Fundaţie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/06/2012

La sfârşitul săptămânii trecute au început săpăturile pentru realizarea pasajului rutier subteran din Piaţa Eminescu. De asemenea, se lucrează la înlocuirea liniilor de tramvai de pe strada Gavril Muzicescu

Lucrările pe proiectele europene continuă în forţă la Iaşi. De la sfârşitul săptămânii trecute au demarat primele săpături pentru realizarea pasajului subteran din Piaţa Eminescu, pasaj care va face legătura dintre strada Păcurari şi bulevardul Independenţei. Deocamdată se lucrează în rondul din Fundaţie şi în faţa Bibliotecii Central Universitare pentur turnarea grinzilor de beton. În cel mai scurt timp, spun autorităţile vor începe săpăturile pentru rampa de acces dinspre strada Păcurari. Lucrările din Piaţa Eminescu sunt incluse în proiectul cu finanţare europeană „Dezvoltarea axei de transport Est Vest”.

Efortul constructorilor nu acoperă însă birocraţia şi procedurile legale. Din cauza contestaţiilor la licitaţia de execuţie a lucrărilor, dar şi a întârzierii lucrărilor de intervenţie pentru devierea conductelor de utilităţi, municipalitatea ieşeană a fost nevoită să solicite prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor pe acest proiect.

Dezvoltarea axei de transport Est – Vest vizează modernizarea infrastructurii rutiere, pietonale şi refacerea spaţiilor verzi de pe străzile Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, Bulevardul Independenţei – Elena Doamna. Valoarea proiectului este de peste 90 de milioane de lei.

Modernizarea liniilor de tramvai de pe Gavril Muzicescu

În zona Fundaţiei se întâlnesc de fapt două mari proiecte europene. Alături de lucrările axei Est – Vest, în acelşi areal se desfăşoară şi lucrările pentru proiectul “Dezvoltare reţea rutieră în zona culturală, istorică şi turistică a municipiului Iaşi“. Pe acest proiect a început de câteva zile modernizarea căii de rulare a tramvaielor de pe strada Gavril Musicescu, din dreptul staţiei de tramvai până la Colegiul Naţional. Lucrările sunt estimate să dureze aproximativ o lună. Lucrările afectează atât traficul rutier cât şi transportul public. Tramvaiele 1 şi 13 nu vor mai circula pe Copou, ci vor intoarce în Târgu Cucu. Şase autobuze, introduse de RATP suplinesc lipsa tramvaielor pe durata lucrărilor. Acestea circulă pe traseul Târgu Cucu – Agronomie. Traseul autobuzelor va fi Târgu Cucu-Cuza Vodă – Copou, iar la întoarcere, mijloacele de transport vor circula pe bulevardul Independenţei.


Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*